2016 yılında 28 ülkeden 115 farklı şehrin katıldığı, Türkiye’den ise ilk kez Eskişehir’in davet edildiği UNESCO Öğrenen Şehirler Ağı’nda çevrim içi istişare toplantısı düzenlendi.

İzmir, Hatay, Bolu, Konya, Balıkesir ve Afyon Belediyeleri’nden temsilcilerin katıldığı toplantıda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Genel Sekreter Ayşe Ünlüce, Eskişehir’de Covid-19 ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları, salgının eğitime etkisini ve uzaktan eğitim ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantıda salgının dezavantajlı gruplara etkilerini, uzaktan eğitim çalışmalarını, eğitimde yaşanan aksaklıkların şehir ekonomisine olan etkilerini konuştuklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, bu gibi küresel ağların bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

Bu ağa Türkiye’den katılan ilk şehir olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Ünlüce, Eskişehir’in ardından 6 kentin de bu ağa kabul edildiğini ve birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. (HM)

 

Editör: Haber Merkezi