Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Berrin Akpınar, omuz sıkışma sendromu hakkında bilgi verdi.

Omuz sıkışma sendromunun genç sporcular ve orta yaşlı insanlarda yaygın olarak görüldüğüne değinen Akpınar, “Genç yaşta daha çok kolunu yukarı kaldıran yüzme, tenis, basketbol, voleybol ile ilgilenen sporcularda veya kollar yukarı kaldırılmış olarak uzun süreli çalışanlarda görülür. Yaş ilerledikçe kireçlenme ile birlikte kemik ve eklem uçlarında oluşan kemiksi çıkıntılar mesafede daralmaya neden olur. Ağrı aynı zamanda basit bir yaralanma ile de oluşabilir” dedi.

Omuz sıkışma sendromunda PRP tedavisine dikkat çeken Akpınar, “Son yıllarda yenileyici tedavilerin, bu tip tendon rahatsızlıklarında çok etkin olduğu görülmüştür. Hastanın kendi kanındaki trombositleri, dolayısı ile büyüme faktörlerinin yoğunlaştırarak problemli ekleme enjekte edilmesi olan PRP (trombositten zengin plazma) enjeksiyonları ve ozon enjeksiyonları tedavide başarıyla kullandığımız yöntemlerdendir" dedi.

Editör: Haber Merkezi