Çocukları erken yaşta bilimle tanıştırmak için ‘Gelecek Eskişehir’den Geçecek’ sloganıyla hizmet veren Bilim Deney Merkezi, başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşları deprem konusunda da bilinçlendiriyor. Pandemi nedeniyle Mart ayından beri ziyarete kapalı olan ve çocuklar ile online atölyeler ile buluşan Bilim Deney Merkezi, AKUT iş birliği içerisinde verdiği deprem eğitimlerini de online platforma taşıdı.

Her türlü kamu kurum, kuruluş ile özel şirketlere ücretsiz eğitim vermeye hazır olduklarını ifade eden Bilim Deney Merkezi yetkilileri, ilk online eğitimin İzmir’den özel bir firmaya verildiğini belirttiler. Yaklaşık 1 saat süren eğitim sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların bilgilendirilmeye çalışıldığını belirten yetkililer, randevulu sistem ile eğitimlerden herkesin faydalanabileceğini ifade ettiler.

Bugüne dek çoğunluğu çocuk olmak üzere 470 binin üzerinde kişin bu eğitimlerden faydalandığını belirten yetkililer, 444 8 236 üzerinden deprem eğitimleri hakkında vatandaşların bilgiler alabileceğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi