Eskişehir Orman Bölge Müdürü aynı zamanda kulüp başkanı Recep Temel, Eskişehir spor dünyasına yeni bir soluk getirmek istediklerini belirterek, “Eskişehir Ormanspor Kulübü Derneği 29.01.2020 tarihinde kurularak tüzüğü yayınlanmış ve çalışmalarına başlamıştır. Spor camiasına yeni bir soluk getireceğimiz inancıyla ilk etapta hentbol, geleneksel okçuluk, binicilik, atletizim, bisiklet, tenis, basketbol, dağcılık, atıcılık gibi branşlarda faaliyette bulunacağız” dedi.

Başkan Temel, Eskişehir Ormanspor olarak yeni sezonda Hentbol 1. Ligi’nde Eskişehir’i temsil edeceklerini belirterek şu görüşlere yer verdi:

“Bu branşların içinde en ağırlıklı olanı Hentbol olacağı aşikârdır. Hentbolun Eskişehir’de çok sevildiğini, geçmişte bu branşta üst düzeyde başarılara imza atıldığını, hentbolun şehir ile bütünleştiğini gördük.

Hentbol branşında yarışmacı ve mücadeleci bir ekip oluşturmak için kolları sıvadık. Rize Gençlik Spor Kulübü ile bir anlaşma yaparak Hentbol 1.Ligi Erkekler branşında liglere katılma hakkını elde ettik. Teknik ekibimiz ile anlaşmamızı yaptık, transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimize uzun yıllar hizmet eden Eti, Kılıçoğlu,Polisgücü ve Selka Spor Hentbol takımlarından bayrağı devraldık, oradaki sporcuların çoğunu bünyemize kattık. Hedefi olan bir ekip kurmak istiyoruz ve Eskişehirli sporcuların ağırlıkta olduğu bir takım olma düşüncesindeyiz.

Ormanspor Hentbol kulübümüzün teknik direktörlüğünü M.Fatih Işık’a emanet ediyoruz. Yıllardır Eskişehir’imizin yeşillendirilmesine sağladığımız katkıyı, şimdi spor camiasına da yapmak için yola çıktık. Yüce Mevlam utandırmasın” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi