İş Yapamayan ya Kilit Vuruyor, Ya da Satılığa Çıkartıyor. Yerli Firmaların Yanı Sıra Ünlü Firmalar Bile Faaliyetlerini Durduruyor.

Haber

Virüs salgınının neden olduğu olumsuzluklara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Tüm dünyada etkisini sürdüren ve her gün yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüsü salgını işyerleri, fabrikalar, imalathaneler ve bunun gibi birçok işletmenin kapısına kilit vurdurdu. Çalışanlarının ve halkın sağlığı açısından ekmek teknelerini kapatan binlerce esnaf, tüccar ve sanayici ayakta durabilmek için adeta direnirken, boşaltılan dükkânlar satılık veya kiralık ilanlar ile donatıldı.

Korona virüsü salgın tehlikesinin devam ettiği, bugünlerde Eskişehir’de boşaltılan işyerlerinde de beklenmedik bir artışın yaşandığı öğrenildi. Yaklaşık 6 ay önce işyerlerindeki faaliyeti durdurmak zorunda kaldığını belirten esnaf “Virüs salgını tedbirleri kapsamında dükkânlarımız kapatmak zorunda kaldık.6 aydır kiralarımız güçlükle ödeyebiliyoruz. Para kazanamayınca son çare olarak kapıya kilit vuruyoruz. Çarşı merkezi başta olmak üzere boşaltılan işyerleri sayısına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Dükkân sahipleri, kira günü öncesi telefon ile arayarak yatırmamızı istiyor. Birçoğumuz aldıkları kredi ile kirasını ödemeye çalışıyor. Kira bedelleri, vergi borçları yüzünden çok sıkıntılı bir süreç yaşamaktayız. Önümüz bayram, tam iş yapacağımız bugünlerde dükkânlarımız kapalı. Zaten alış veriş durma noktasına geldi. Vatandaş ağırlığı gıda maddelerine veriyor. Kahvehaneler, lokanta gibi işletmelere satış için izin verilmedi. Fabrikalarda üretim durma noktasına geldi. Artık eski günlerdeki gibi iş beklemiyoruz. Son çare olarak ekmek teknelerimizi kapatmak oluyor” şeklinde dert yandılar.

 

Editör: Haber Merkezi