Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan Tambi Cimuk, 3 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak 4 kişilik ailesiyle Bursa'ya geldi.

7 YARIŞMANIN 5'İNDE BİRİNCİ OLDU

Piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa'daki Akademix Güzel Sanatlar Merkezi'nde müzik dahisi olduğu ortaya çıkan Tambi Cimuk, geçen bir yıl içinde ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya'daki toplam 7 yarışmanın 5'inde birincilik, 1 ikincilik ve 1 de beşincilik elde etti.

CUMHURBAŞKANI PASAPORT VERDİRTTİ

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Türk vatandaşlığına alınıp, bir gecede pasaport çıkarılan Tambi Cimuk, gittiği St Petersburg'daki yarışmada 5'inci oldu. Bu yıl 5- 10 Ocak tarihleri arasında St Petersburg'ta yapılacak Savshinsky Music Competition'a hazırlanan Tambi, vize engeli ile karşılaştı.

"TAMBİ'NİN MORALİ VE MOTİVASYONU TAMDI"

Tambi Cimuk'un müzik direktörü Rüstem Avcı, geçen yıl 48 saat uykusuz gittikleri yarışmada beşinci olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Bizim için bu yılki yarışma geçen senenin rövanşı niteliğindeydi. Ancak iki ülke arasında yaşanan kriz ve vizeler konusundaki belirsizlik hiç hesapta yoktu. Aylardır katıldığımız bütün yarışmalardan aldığımız birincilik serisine St Petersburg'u da eklemek üzere çok sıkı çalıştık. Tambi'nin morali ve motivasyonuda tamdı. Üzülmedik diyemeyiz. İki ülke arasında yaşanmakta olan krizin çözülmesi bizim yarışmaya katılmamızdan çok daha önemli. Umarız yakın zamanda her şey normale döner. Şimdi önümüzde 20- 28 Ocak 2016 tarihlerinde Gürcistan'da yapılacak yarışma ve hemen ardından 2 Şubat 2016'da Paris'te yapılacak Dışişleri Bakanlığıyla UNESCO'nun ortaklaşa düzenledikleri etkinlik var. Çalışmalarımıza bir şey olmamış gibi devam edeceğiz."

"DÜNYA BARIŞI DERECELERİMDEN ÖNEMLİ"

Tambi Cimuk da, "St Petersburg yarışması dünyanın sonu değil. Hep söylüyorum 'barış dolu bir dünyada piyano çalmak istiyorum.' Dünya barışı benim alacağım derecelerden çok daha önemli" diye konuştu. Tambi Cimuk'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Aralık'ta Bursa'da Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği gecede piyano hediye edilmişti

Editör: Haber Merkezi