Sağlık iletişimi alanında çalışan akademisyen ve uzmanlar, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde 5. kez bir araya geldi.

 40’A YAKIN BİLDİRİ YAYINLANDI

40’a yakın bildirinin sunulacağı 5. Sağlık İletişimi Sempozyumu’nda, 2 özel oturumda 10 davetli konuşmacı yer alıyor. Bu yıl beşinci kez düzenlenen Sağlık İletişimi Sempozyumu’nun açılış töreni, 7 Kasım Perşembe günü İletişim Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Sağlık iletişimi üzerine çalışmalar yürüten akademisyenleri bir araya getiren ve iki gün sürecek olan Sempozyum’da Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy, T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut ile Sağlık İletişimi Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Sempozyumun tarihi hakkında katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Erkan Yüksel, “Sağlık iletişimi, sağlık ve iletişim bilimlerinin kesişim kümesini oluşturuyor. 5 yıl önce bir Facebook grubu kurarak yola çıktık. “Sağlık İletişimi Akademisyenleri” grubumuz 600’e yakın üyeye ulaştı. Bugün 40’a yakın bildiri, 2 özel oturumda 10 davetli konuşmacı ve 3 özel etkinlikle 2 gün boyunca tekrar sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

TOPLUM SORUNLARINA DUYARLI

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy, Anadolu Üniversitesi’nin toplumun tüm kesimlerine odaklanmaya ve toplumun sorunlarına ilişkin çözümler üretmeye devam ettiğinin altını çizdi. Günsoy, “Sağlık iletişimi konusunun Üniversitemizin, özellikle son yıllarda çalışma alanlarından biri olduğunu ve İletişim Bilimleri Fakültemizin de önemli çalışmalarını görüyoruz. Tabii diğer yanda bizim bir Açıköğretim Sistemimiz var. Özellikle Üniversitemizi rekabet açısından ön plana çıkartan ve eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye’de ve uluslararası alanda sağlayan çok önemli bir yönümüz var. Bu alanda da özellikle sağlık iletişimi konusunda sertifika programlarımızın sağlık sektöründeki insan kaynağının da geliştirilmesinde çok önemli katkılarda bulunduğunu da belirtmeliyim. Programımız sayesinde özellikle sağlık alanında görev yapan her kademedeki sağlık çalışanlarının, daha etkili iletişim kurabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri de kazandırdıklarını görüyoruz. Ayrıca, bugün açılışında bir araya geldiğimiz Sağlık İletişimi Sempozyumu’nu İletişim Bilimleri Fakültemizin öncülüğünde beş yıldır organize ediyoruz ve eğer bu projeyi uluslararası alana taşırsak birçok konuda olduğu gibi öncülerden olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi