Eskişehir’de yaşayan Özge Macit’in, pandemi döneminde hobi amaçlı başladığı ve birçok çeşit figüre benzeterek yaptığı örgüler şu an gelir kapısı oldu.

 

Özge Macit, Korona virüs salgını döneminde evde otururken, hobi olarak örgü yapmaya başladı. İlk başta insan ve farklı hayvan figürleri yapan Macit, bu oyuncakları çevresindeki insanlara hediye etti. Yakınlarının olumlu yorumları üzerine Macit, yaptığı örgüleri bu kez sosyal medya üzerinden satışa çıkartınca vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Daha sonra Macit, talep üzerine örgü figürü yapmaya başladı ve şu an kaplumbağadan aslana, filden ördeğe kadar onlarca figür üretebiliyor. Özge Macit şimdi, hobi olarak başladığı örgü işine gelen taleplere yetişmekte zorlanıyor.

“İlk başlarda sadece hobiydi”

Örgü yapmaya nasıl başladığını anlatan Özge Macit, bu işin başlarda sadece bir hobi olduğunu söyledi. Macit, “Ben bu işe pandemi döneminde başladım. İlk başlarda sadece hobiydi. Severek örgü yapıyordum ve ördüğüm ürünleri çevremdeki insanlara hediye ediyordum. Sonra çevreden çeşitli hayvan figürleri talepleri gelmeye başladı. Sonradan bu örgü benim için bir iş haline gelmeye başladı. Şu anda bu işi yapıyorum ve aldıkları hediyelerle birçok çocuk mutlu oluyor” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi