Glütensiz un ve ekmek yardımlarıyla çölyak hastalarına yardım eden Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Çölyakla Yaşam Derneği ile birlikte ‘Çölyak Hastalarına Mutfak Atölyesi’ düzenledi. Kendi kızı da çölyaklı olan Yasemen Serbest’in verdiği eğitimlerde, glütensiz unla gıda ürünlerinin yapımı öğretildi. Üç gün süren mutfak atölyelerinden toplam 32 kişi yararlandı. Evleri dışında kendi bünyelerine uygun gıdalara ulaşmakta zorluk çeken Çölyaklılara yönelik mutfak atölyesinde çeşitli glütensiz unlarla ekmek, pide, simit, baklava, profiterol, pişi, çubuk kraker ve süt dilimi yapımının püf noktaları tüm aşamalarıyla uygulamalı olarak gösterildi. Yaşamlarını glütensiz ürünlerle sürdürmek zorunda olan Eskişehirli çölyak hastaları, kendilerine özgün gıdaların yapımı için düzenlenen mutfak atölyesi çalışması ve çölyaklılara verdiği her türlü destek için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler. (Özdemir Uçak)

Editör: Haber Merkezi