Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin iftarına katıldı.

 

 

Tepebaşı Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 8.’si düzenlenen iftar yemeğine, Başkan Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile çok sayıda Sivrihisarlı katıldı. Sivrihisar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Arslan, “Her yıl yaptığımız gibi Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile düzenlediğimiz iftar yemeğimizde bir araya geldik. Bu tarz programlar, kaynaşmayı, kucaklaşmayı sağlama açısından bir araçtır. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ataç’a teşekkür ediyorum” dedi.

KOŞMA HAYRAN BIRAKTI

Dernek Başkanı Arslan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Necmi Günay, Sivrihisar’a özgü “Koşma”yı okudu. Günay, Sivrihisarlıların kelime dağarcıklarına yerleşmiş terimleri içeren şiiri, salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz da bir konuşma yaparak, “Az önce Necmi Bey koşmayı okurken Sivrihisar’ın geleneklerinin ne kadar güçlü olduğunu anladım. Ayrıca Sivrihisarlıların bu gelenekleri yaşatma konusunda ne kadar kararlı olduğunu da görmek beni çok mutlu etti. Bu organizasyonun düzenlenmesinde desteği olan Başkan Ataç’ı kutluyorum” dedi.

ATAÇ ÖVGÜ YAĞDIRDI

 “Değerli hemşerilerim” diyerek konuşmasına başlayan Ataç, “Çocukluğumda Sivrihisar’da çok bulundum. Güzel şeyler yaşadık. O güzel yemekleri yedik. Kalem dolması, pırasa dolması, ara'başı, su böreği ile büyüdük. İyi ki yemişim de belediye başkanı olmuşum. Nasreddin Hoca nedeniyle, Sivrihisarlılarda müthiş espri yapar. Sevgili Necmi’nin okuduğunu dinlerken çok etkilendim. Ramazan sofraları çok önemlidir. İftar sofralarında dini vecibeler yerine getirilir, aynı zamanda sosyal bir ortam oluşur. Belki birçoğunuz birbirinizi uzun zamandır göremediniz, burada bir araya geldiniz. Bayramımız huzurlu, sağlıklı ve barış içinde olsun. Ülkenin bu kara bulutlu günlerinde herkes sabırlı olsun. Bu günleri bize hazırlayan Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah Rahmet eylesin. Ne kadar şükretsek azdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Dernek Başkanı İsmail Arslan, desteklerinden ötürü ve günün anısı olmak üzere Başkan Ataç’a bir teşekkür plaketi verdi. (Özdemir UÇAK)

Editör: Haber Merkezi