Sivrihisarlıların sahip çıktığı takımlarına Eskişehir’in de ciddi şekilde destek verdiğine işaret eden antrenör Bilal Pakoğlu açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

24 yıldır içindeyim

Voleybola 1996 yılında Sivas’ta başladım. Lisede okul takımı ile bu sporla tanıştım. 24 yıldır bu sporun aktif olarak içerisindeyim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yüksek Linans mezunuyum. Eskişehir’e 4 yıl önce geldim. 4 yıldır Eskişehir’de voleybol adına çalışmalar yapıyorum. Lise takımları ile Türkiye finallerinde önemli başarılara imzalar attık. Altyapıdan yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Hedefimiz şampiyonluk

Kadınlar Voleybol 2.Liginde şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Ligde şu ana kadar sadece 2 takımla oynamadık. Diğer tüm rakiplerimizi yenmeyi başardık. Çanakkale Yeşilbayramiç ve Ayvalıkgücü takımlarını da yenerek devreye namağlup girmek istiyoruz. Bizim gerçek hedefimiz play offlar. Bu ligde 8 grup var ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar bir üst lige çıkmak adına önem derecesi çok yüksek play off maçları oynayacaklar. 16 takımın sadece 4 tanesi bir üst lige çıkabilecek. Sivrihisarspor vizyonu olan bir kulüp. Şuan bulunduğumuz ligde bir üst lige çıkabilir denilen 7-8  tane önemli takım var. Biz de bu kulüpler arasında gösteriliyor. O 4 takımdan birisi olmayı çok istiyoruz. Bu sebeple çok istekli ve arzulu bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güç geçtikçe çok daha iyiye gidiyoruz. Her maç bir tecrübe. 

1-2 takviye istedim

Elimizde kadro play offlar için yeterli diye düşünüyorum. Oyuncularım henüz potansiyellerinin yüzde 60’ı ile bu başarılı sonuçları aldılar. Her geçen gün performansları daha iyiye gidiyor. Ben başkanımızdan 1-2 takviye istedim. Sakatlık ve istenmeyen durum yaşanması ihtimaline karşılık bu takviyeleri istedim. Kendisi de çalışmalarına başladı. Play offlara çok daha güçlü gireceğiz.

Bir ilçenin takımıyız

Sivrihisarspor’un uzun vadeli hedefi elbette Sultanlar Ligine çıkmak. Özellikle Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’nün ‘takımın sonuna kadar arkasındayız’ açıklaması bizi bu hedef konusunda oldukça iyi bir şekilde motive etti. Ortaya konulmuş bir hedef, bu hedefin arkasında duran güçlü bir oluşum var. 20 bin kişilik bir ilçenin takımıyız. Bu takıma sadece Sivrihisar halkı değil tüm Eskişehir halkının sahip çıktığının farkındayız. Eskişehir kentinin Sultanlar Liginde temsil edilmesi gerektiğine inananlardanım. Sultanlar Ligi çok başka. 

 

Editör: Haber Merkezi