Sarıcakaya ilçesindeki Camii Kebir Mahallesi mezarlığının yaklaşık bir ay önce yıkılan duvarı onarım beklerken, bölgeye sadece ‘Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor’ tabelası dikilip hiçbir çalışma yapılmaması tepkilere sebep oluyor. 

Uzun yıllardır kullanılan mahalle mezarlığının briketten yapılan ihata duvarının bir bölümü, bakımsızlık ve doğal sebeplerden dolayı bir süre önce yıkıldı. Mezarlık alanların korunması için ihata duvarının yapılmasını isteyen bölge halkının, bir an önce onarım yapılması için yaptığı müracaat Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iletildi. İddialara göre, Yol İşleri ekipleri inceleme yaptıkları yıkıntı alan yakınına ‘Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor’ tabelası diktikten sonra yaklaşık 25 gündür uğramadılar. Yaklaşık 3 yıl önce yasa kapsamında mezarlık bakım ve onarımlarının Eskişehir Büyükşehir Belediyesine geçtiğini belirten ilçe sakinleri, ‘Büyükşehir Çalışıyor’ tabelası dikilmesine rağmen belediyenin mezarlıklarla ilgili hiçbir çalışma yapmadığını belirtti. Vatandaşlar, yaklaşan Ramazan Bayramında mahalle halkının ziyaret edeceği mezarlıktaki bu durumu hiç de hoş karşılayamayacağını anlattılar.

RESMİ YAZIYLA ONARIM YAPILMASINI İSTEDİK
Kendilerine gelen şikayet üzerine, Büyükşehir Belediyesine sorunun biran önce giderilmesi amacıyla dilekçeyle başvuru yaptıkları vurgulayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler de “Biz resmi yazıyla mezarlığımızın bakım ve onarımının yapılmasını göçen ihata duvarının onarılmasını istedik. Ramazan Bayramında kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için bayram süresince gelecek olan vatandaşlarımızın karşılaşacağı bu tablo hiç de hoş bir görüntü olmayacaktır” dedi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili inceleme ve araştırma yapıldığını belirtti. İHA

Editör: Haber Merkezi