Taraftar gruplara bölünmüş durumda

Efsane Amigo Orhan anlattıklarıyla içi dolu mesajlar verdi. Galatasaray’a transfer olan Falcao’nun birlik ve beraberliğe hayran kaldığını belirten Erpek, “Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açıklamasında ‘3’lü tezahüratı bulan Eskişehir halkıdır’ dedi ve benden bahsetti. Kendisine çok teşekkür ederim. 3’lü olur 4’lü olur biz komple stadyumu kenetliyorduk, tek vücut tek nefes olurduk. O dönemde çok farklı tezahürat şekillerimiz vardı. Kitlesel tezahürat şeklini yapıyorduk. Bunun patenti bizde. Galatasaray Başkanı sayın Mustafa Cengiz de Galatasaray’ın birlik beraberliğine vurgu yapmak istemiş olabilir. Nitekim şimdiki taraftarlar gruplara ayrılmış, bizim zamanımızda bu yoktu, tek vücut vardı. Şimdi bir tek Galatasaray’da var, tek grup. Eskişehirspor taraftarı da dahil, taraftarlar gruplara bölünmüş durumda" dedi.

 

Organizasyonu Eskişehir ile birlikte başladı

Erpek, "Eskişehir kurtuluş savaşının yapıldığı ana merkezlerden biri İnönü savaşları ile Sakarya savaşı burada yapıldı, buranın can alıcı noktası Kuvayı Milliye ruhunun halka duyurulması ve halkın da bunu benimsemesiydi. Bizimkisi de aynı Kuvayı Milliye ruhuyla İstanbul’a karşı bir isyandı. Önemli olan İstanbul’a kafa tutmaktı, Anadolu’nun gücünü göstermekti. Eskişehirspor taraftarı Türkiye’de devrim yaptı” diye konuştu.

 

"Bizim mirasımızı talan ettiler"

Eskişehirspor ile ilgili de konuşan Orhan Erpek, “O başarılı yıllardan sonra takımı batırdılar, bizim mirasımızı talan ettiler. Çok üzgünüz. Eskişehirspor’un böyle mi olması gerekiyordu, kulübü yönetmek için ekonomiyi, işletmeyi bileceksin. Eskişehirspor’a Yalçın Kılıçoğlu’ndan sonra takımı başarıyla o düzeyde yönetebilen birileri gelmedi. Kılıçoğlu, fabrikanın CEO’sunu getirip kulübün başına oturttu, Yalçın yönetimde değildi. Ancak finansal kaynağı sağlıyordu. Murat İnce zamanın en büyük CEO’larından biriydi. Eskişehirspor’u çok güzel idare etti. Kulübü fabrika gibi yöneteceksin, bilimsel ve sistematik bir çalışma yürüteceksin, şimdi kulübü işi ve işletmeyi bilmeyenler yönetiyor. Bu nedenle eriye eriye bu hale geldik” diye konuştu.

 

Taraftara mesajı

Eskişehispor taraftarına da mesaj gönderen Erpek, “Büyük Eskişehirspor taraftarından isteğim, o yıllardaki gibi kenetlensinler. O dönemde görev bölümü vardı, yöneticiler yönetiyor biz destek oluyorduk. Tek isteğim Eskişehirspor’un eski günlerine dönmesi” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi