Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen ‘Tarihe Dijitali Anlat’ sergisinde, Dijital Sosyoloji dersi vize ödevleri ziyaretçileriyle buluştu.

 ZORLU SÜREÇTEN GEÇTİLER

Dijital kültür ürünleri, tarihteki şahsiyetlere anlatıldı. Arş. Gör. Dr. Züleyha Özbaş Anbarlı tarafından düzenlenen sergi, İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra diğer fakültelerdeki öğrenciler tarafından da sıkça ziyaret edildi.  Süreç boyunca çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Züleyha Özbaş Anbarlı, serginin kapsamı ve içeriği hakkında bilgi verdi. Serginin içeriğinin, dijital sosyoloji kapsamında verdiği vize ödevlerinin oluşturduğunu anlatan Anbarlı, "Verdiğim ödev, 'bir dijital kültür ürünü oluşturun ve bu oluşturduğunuz ürünü tarihteki herhangi bir şahsiyete, onun diliyle anlatın' şeklindeydi. Serginin içeriği bu şekilde ortaya çıktı. Bir kısıtlama yok, tarihin en başından alıp bilgisayarın ortaya çıkmadığı dönemlere kadar getirebilirlerdi. Önemli olan şuydu, o ürünü, o dönemin diliyle anlatabilmeleri, ama bu anlattıklarını bugünün insanının gördüğünde anlayabilmesiydi. Bu şekilde bir sergi oluşturduk” diye belirtti.

GERİ DÖNÜŞLER ÇOK OLUMLU

Zor bir süreç olduğunu söyleyen Arş. Gör. Dr. Züleyha Özbaş Anbarlı, öğrencilerin ilk başta kaygıyla yaklaştıklarını, ancak sonrasında ortaya çıkan sonuçtan mutlu olduklarını belirtti. Anbarlı şöyle konuştu;  “Aslında yaptıkları şeyin görünür olmasını istedim, çünkü yaptıktan sonra her şey kayboluyor. Dijitalin de temeli bu aslında. Yapıyoruz ve sürekli orada ama binlerce tweet atılıyor ve hiçbir zaman okunmuyor. Binlerce blog yazısı yazılıyor, paylaşılıyor ama hiçbir zaman okunmuyor. Bu da onlardan biri olsun istemedim. Yaptık, ürettik birileri de görsün istedim. Güzel de geri dönüşler aldık. Başta zorlu bir sürece başladığımın farkındaydım. Biraz zor ilerledi süreç ama sonucu güzel oldu. Güzel geri bildirimler aldık.” 

Editör: Haber Merkezi