Son iki sezondur Spor Toto 1. Liginde zorlu süreç yaşayan ve transfer yasakları nedeniyle eldeki mevcut isimlerle ligde mücadele etmek zorunda kalan Eskişehirspor da transfer tahtasının açılmasının ardından gözler yapılacak transferlerle çevrilmiş durumda. 
Siyah kırmızılı kulüpte tekrar başkanlık görevine getirilen Halil Ünal ise tek kurtuluş yolunun takımın biran evvel acilen süper lige çıkması olarak değerlendiriyor. 
Bunun için ciddi kaynaklara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ünal, her kesimden Eskişehirspor’a destek istiyor ve bekliyor. 
İşlerinin kolay olmadığını bildiklerini her fırsatta dile getiren Başkan Ünal, “Bugüne kadar kongreler öncesinde herkes konuşuyor. O ona bu buna sallıyor. Salonlara geldikleri vakit kimse ‘ben adayım’ demiyor. 
Bu takımın bu şehrin bütünlük içinde olmaması durumunda takımı tehlikeli günler bekler. Biz önce birliği ve beraberliği sağlamalıyız. Bunun içinde herkes elinden geleni yapmalı. Bu kulübe destek olanların sayısı belli bu yeterli olmuyor. Onun için bütünleşme zamanı” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi