Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Karapınar Projesi’nde uzun süredir beklenen 115 konutlu teras villa projesi tamamlandı. Sazova’daki Yeni Eskişehir Stadyumu ve Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi bahçesindeki Esminyatürk’ü yapan Metroplan firması tarafından yapılan evlerin teslimi şirketin şantiyesinde yapılıyor.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

115 konutun sahipleri gerekli evrakları hazırlayıp evlerini 12 Mayıs’a kadar teslim alacak. 4+1 ve 145 ila 217 m2 arasında değişen büyüklüğe sahip olmak üzere 2 tip yapılan konutların ardından gözler TOKİ’nin 2. Etap dönüşüm projesine çevrildi. Bu konuda Karapınar, Erenköy ve Huzur Mahalleleri’nde vatandaşlar çalışma beklerken henüz bir adım atılmadı. Odunpazarı Belediyesi ile TOKİ’nin yaptığı görüşmelerden sonu çıkmazken Oudnpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu konuda vatandaşlarla bir araya gelmiş ve, “Bizi bir toplantıya çağırdılar. Ankara’ya gittik, toplantıda biz plan yapma yetkinizi Odunpazarı Belediyesine devredin, size sunduğumuz şu planı hayata geçirelim dedik.  Çünkü bizim sunduğumuz projede Karapınar, Huzur, Erenköy; üçü birlikte yapıldığı zaman TOKİ para da kazanıyor. Ama TOKİ kazandığı parayı yeterli bulmuyor. Bize bu yetkiyi verin, biz yapalım dedik. Hemşehrilerimizle biz uzlaşırız, onlara sunduğumuz planda belli bir inşaatı yapmak suretiyle bu işi gerçekleştiririz, dedik. TOKİ yetki vermeyi kabul etmedi. Yetkiyi devretmiyorsanız, plan yapma yetkinizi devredin, dedik. Onu da devretmiyorsanız biz ayrılıyoruz. Şimdiye kadar bu iş için harcamış olduğumuz parayı verin dedik. Tablo budur. Şuanda iki yol var. Bir; ya bu işten vazgeçecekler. Vazgeçtikleri zaman bizim işimiz zorlaşacak” demişti.

TOKİ’DEN AÇIKLAMA

Bu arada TOKİ 115 konutluk proje ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Eskişehir Odunpazarı 115 konut projemiz 2 - 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilecektir. Bu çerçevede Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan “Konut Teslim Programı” çerçevesinde projenin Müşavir Firması olan Metroplan Müş. Müh. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Eskişehir Odunpazarı Şantiyesinde gerçekleştirilecektir. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır. Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair fatura ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir” denildi. 

Editör: Haber Merkezi