G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) düzenlediği etkinlikte güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kısa bir süre önce Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyarette Almanya'daki terör örgütü PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleriyle ilgili Türkiye'nin beklentilerini ilettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Somut adımlar beklemek de bizim en doğal hakkımızdır. Terörle ilgili konularda gevşek davranamayız. Bugün bazı dostlarıma da söylediğim gibi 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' derseniz terör örgütlerine, o yılan sizi gelir sokar, zehirler. Teröre karşı tolerans yok." diye konuştu.

"CHP, Anastasiadis gibi her seferinde masayı terk etti"

Türkiye'yi büyük Türkiye yapmak için çabaladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemine değindi.

Çavuşoğlu, ana muhalefet partisi CHP'nin tutumunu eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bahçeli ve MHP de esasen bu sistemin önemini anlayarak bizimle nasıl bir paket getirmemiz konusunda iş birliği içindeler. Biz isterdik ki CHP de bize katılsın. Son seçimlerden sonra bir daha kurduk ama her seferinde masayı terk ettiler. Aynı Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi, aynı Anastasiadis."

Rum lider Nikos Anastasiadis'in adada barışın sağlanmasına yönelik görüşmeleri terk ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Şimdi bir taraftan diyorlar ki 'Türkiye'nin garantisine ihtiyaç yok, biz burada huzur içinde yaşıyoruz', diğer taraftan Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlayan Enosis ile ilgili yasayı mecliste kabul ediyorlar. Biz Kıbrıs Türk halkının bugüne kadar yanında olduk, bundan sonra da sonunda yanında olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Editör: Haber Merkezi