Eskişehir’de günlük yolcu taşıma kapasitesi 130 bine dayanan tramvay hattının uzatılması için başlatılan çalışmada önemli bir ilave yapıldı. 71 Evler’de yapımı tamamlanan 1081 yataklı Şehir Hastanesi’ne Emek-71 Evler hattından 1300 metrelik tramvay uzatma çalışmasına ek olarak Sultandere bölgesi de eklendi. Proje ile seferlerin başlangıç noktası kentin en uzak bölgelerinden biri olan eski adıyla Sultandere yeni adıyla 75. Yıl Mahallesi olacak. Büyükşehir Belediyesi 2018 bütçesinde 100 milyon lira ayrılan tramvay hattı yapım işi ödeneği ile yeni bir durum ortaya çıktı. Ancak dövizdeki yükseliş ve maliyet artışları belediyeyi düşündürüyor.  İhalesi yapılan ve Kumlubel Mahallesi ile 71 Evler Mahallesi’ndeki Şehir Hastanesi tramvay hattı uzatma projesine Sultandere hattı yani 75. Yıl Mahallesi’nin eklenmesi ise büyük sevinç yarattı. 71 Evler-Şehir Hastanesi arasında çalışma başladı. Yüklenici firma çalışmaya başlarken 75. Yıl Mahallesi sakinleri de yıllardır bekledikleri tramvay projesine kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuyla ilgili olarak gazeteniz ŞEHİR’e konuştu.

OLDU DA PARA YETMEZSE

Başkan Büyükerşen, “Tramvay hattının uzatılması ile ilgili Fevziçakmak, Gündoğdu gibi devam edecek bir düşüncemiz vardı. Ancak araya Şehir Hastanesi girdi. Şimdi müteahhit işe başladı. Orada da bir değişiklik yaptık Sultandere’ye tramvayı uzatacağız. Bu ihaleyi zaten yapmıştık ve Sultandere içine eklendi. Tabi bu süreç uzadığı için iş gecikti. Daha önce Şehir Hastanesi ile ilgili projeyi yaptık ama Ulaştırma Bakanlığı geri çevirdi. Ardından ikinci kez proje yapıldı, ihale süreci uzadı. Yoksa şimdiye kadar bitecekti. Her ne kadar o hastane açılacak olsa da bitmesi zor görünüyor. Tabi Sultandere için inşallah bütçemiz yeter. Yettiği an tamamlayacağız. Ancak bu arada döviz sürekli yükseliyor, maliyetler artıyor. Şayet diyelim ki yetmedi o zaman makas bırakacağız ve kredi bulunarak tamamlanacak. Sultandere bölgesine onu yapacağız” dedi.

NERELERDEN BURAYA GELDİK

Başkan Büyükerşen, “Kaldı ki Sultandere’nin ilk açılışını yapan da benimdir. 1999’da göreve ilk geldiğimizde Dönemin Valisi Sami Sönmez vardı. Müteahhit oradaki bazı işleri Aydın Arat döneminde alt, üst yapısını yapayım diyerek taahhütte bulunmuş. İhalede yapılmış ancak müteahhitler kaçmıştı. Yarım kalan binalar için ihaleler yaptık, binaları yaptırdık ve teslim ettik. Verilen taahhütler nedeniyle 700 daire yapılıp teslim edildi. Çok zor süreçlerden geçtik. O günlerden bugünlere geldik. İnşallah bütçe yeterli gelir ve tamamlarız” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi