Eskişehir’in tramvayları melekelere emanet. Her sabah gülen yüzleriyle vatman koltuğuna oturan melekler, tramvaya binen vatandaşları güven içinde gidecekleri yere ulaştırıyor.

KADINLAR BAŞARILI

15 yıl önce hizmete giren tramvayları daha da cazip hale getirmek için modern teknolojinin kullanıldığı bu araçların vatman koltuğuna kadınları da oturtmayı düşündüklerini söyleyen ESTRAM  Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır, bunda da başarılı olduklarını belirtti. Bayındır, kadın vatmanları son derece titiz bir eleme çalışmasıyla tespit ettiklerini kaydetti.

GÜNDE 114 BİN 863 YOLCU

Seçmeleri geçen adayları, Almanya’ya eğitime gönderdiklerini belirten Bayındır. Şöyle konuştu.“Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu Raylı Sistem Bölümünden mezun olan kızlardan seçtik. Almanya’ya staja gidip birer usta oldular. 47 tramvayla günde yaklaşık 114 bin 863 yolcu taşınıyor. 27 vatman kızımız bizim göz bebeğimiz. Onlar yolcuları en iyi karşılıyor. Gerektiğinde bilgilendiriyor. Yönlendiriyor, Onlarla gurur duyuyoruz. Eskişehir’de şu anda  hat uzunluğu 37 kilometreye Tramvay sayısı ise 47’ye, işletme yapılan hat sayısı ise 7’ye çıkmıştır. Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’in ulaşım gereksinmelerini gelecek yıllarda da karşılayabilmek amacıyla  20 mahalleyi  kapsayan 2. Etap, Emek- 71 Evler, Batı Kent- Çamlıca ve Yenikent- Çankaya güzergahlarında olmak üzere yaklaşık 21 Km.olarak  projelendirilmiştir.”

DÜNYANIN ETRAFINDA 727 TUR ATTI

ESTRAM Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır, “ 2004 yılının Aralık ayında ticari işletimine başlayan ESTRAM tarafından 2018 yılı sonuna kadar geçen dönemde 480. 407 225 yolcu taşınmıştır. Yaklaşık dünyanın etrafında 727 tur atılmıştır. 2008 yılında  18 Bombardier tramvayı ile işletime başlayan ESTRAM A.Ş. araç filosuna 2008 yılında 5 Bombardier tramvayı, 2013 yılında 10 Bombarier tramvayı ve 2018 yılında ise  14 SCODA Tramvayı ekleyerek bugün toplamda 47 tramvaya sahip olmuştur” diye konuştu.

İŞİMİ BİR KEZ DAHA ÇOK SEVDİM.

 Vatmanlardan 6 yıldır Tramvayı başarı ile kullanan Nurdan Bingöl  bir anısını hiç unutamadığını bu olaydan sonra işini bir kez  daha çok sevdiğini belirterek“ Bir gün Batıkent hattı ilk araç olarak çalışıyorum. Her gün aynı saatte tramvaya  binen şahsına münhasır bir hanımefendi son durakta gelip sürücü kapısını çaldı. Açtım, “ buyurun dedim” gülümseyerek, Elindeki gülü bana uzattı. Sabahın bu  erken saatinde’ yüzündeki bu gülümseme için teşekkür ederim, kolay gelsin ‘dedi. Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Ben’ teşekkür ederim’ dedim ve duraktan kalkış yaptım. İşimi  bir kez daha çok sevdim”. 6 Yıldır tramvay kullanan Cansu Deniz ise “Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu Raylı Sistem Bölümünden Mezun. Cansu Deniz “ Sıradan mesai günlerimden biriydi. Minik bir kediyle karşılaşana kadar, SSK- Osmangazi çalıştığım bir gün Atatürk Bulvarı platformunda çıktığım anda yaralı bir kedinin tramvayımın altına girdiğini gördüm. O anda hemen tramvayı durdurdum. Hemen inip kedinin zarar görüp görmediğine baktım, Korkmuş bir halde tramvayda duruyordu. Çevredeki insanların yardımlarıyla çıkarmaya çalıştık fakat tüm çabalarımıza rağmen başaralı olamadık, Sahada bulunan tüm estram ekipleri gelmişti.İtfaiye  ekiplerinin yardımıyla kediyi zarar görmeden çıkardık. Kedi hayvan severler tarafından veterinere götürüldü. Kedinin durumuyla ilgili takipte kaldım ve sonra kedinin iyileştiğini durumunun iyi olduğunu öğrendiğimde mutluydum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi