öCHP İl Başkan Yardımcısı Halil Sarıgöz, üniversitelerin uzaktan eğitim kararını bir kez daha düşünmelerini istedi. Sarıgöz, "Bir üniversite öğrencisi olarak Üniversitelerin yüz yüze eğitim vermemeleri hakkında yazmak istedim. Geçtiğimiz günlerde şehrimizin en önemli değerleri olan Anadolu, Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitelerimiz ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamaya göre önümüzdeki Güz Döneminde pandemi koşulları sebebiyle okulların uzaktan (online) eğitim ile devam edeceğini duyurdular.

Elbette ki pandemi koşullarında eğitimin yüz yüze yapılmasının riskli olduğunu biliyoruz. Ancak açıklamada da söylenildiği gibi Eskişehir, yaklaşık 80.000 öğrencinin yaşadığı, ülkemiz dört bir yanında ‘öğrenci kenti’ diye adlandırılan bir kenttir. Eskişehir öğrenciler için bir ‘yaşam kültürüdür.

Kafeler, restoranlar, eğlence mekanları, apartlar, kırtasiyeler, ev sahipleri ve daha nicesi. Şehrimiz zaten Mart ayından bu yana eskisi gibi canlı değil, en azından Eylül ayından sonra öğrencilerin gelmesiyle şehir üzerindeki ölü toprağı atar diyorduk, beklediğimiz gibi olmadı… Haziran ayından bu yana öğrenciler ve yerli turistler az da olsa gelip gidiyorlardı. Biraz canlılık yok değil ancak yarın kış gelince ne olacak? Ekonomisinin büyük bir kısmı hizmet sektöründen oluşan kentimizde yarınlar pek aydınlık gözükmüyor.

Üniversite öğrencilerinin Lise ve ilköğretim seviyesindeki öğrencilere kıyasla daha bilinçli olduğunu göz önünde bulundurarak, derslerin bir kısmının online bir kısmının da yüz yüze yapılması aynı zamanda eğitim kalitesini de yükseltecektir. Bu şartlarda Eskişehir halkını da düşünerek üniversitelerimizin aldığı kararı bir kez daha gözden geçirmesinde fayda görülmektedir." 

Editör: Haber Merkezi