İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplu tüketim yeri ve gıda ambalajlama yapan işletme sahiplerine  Ticaret Odası bünyesinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin kapsamı 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye sunulacak gıdaları ve mesafeli satış dâhil olmak üzere gıda satış yerlerinin sorumluluklarını da kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Yapılan değişikliklerde son tüketiciye sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların etiketlerinde gıdanın 100 g veya 100 ml' inde enerji değeri ile birlikte besin öğelerinin (yağ, doymuş yağ, trans yağ, karbonhidrat, şeker, protein ve tuz) miktarlarının yer alması zorunlu hale getirildi. Yine aynı düzenleme ile toplu tüketim yerlerinde menü, yazı tahtası vb. aracılığıyla gıdanın adı ve alerjen madde bilgisi ile alkol ve domuz kaynaklı bileşen kullanımına ilişkin bilgilerin son tüketiciye sunulması da zorunludur” dedi. Sever ayrıca önümüzdeki günlerde de yapılacak resmi kontrollerde tüm toplu tüketim işletmelerinde poster dağıtımına devam edileceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi