Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaparak meslektaşları Ebru Kahraman'a karşı görevi sırasında uzlaştırmacı faaliyeti yürütürken şahıs tarafından yapılan hakaret ve cinsel saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasına Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı Muharrem Akaydın, Bşk. Yrd. Hüseyin Turhan, Seven Özkılıç ile saldırıya maruz kalan Uzlaştırmacı Ebru Kahraman katıldı.

 Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Başkan Yardımcısı Seven ÖZKILIÇ  tarafından kamuoyuna aktarılan açıklamada şu görüşlere yer verildi “ Kadınlarımız çalışma hayatının her bir kademesinde başarı ile yerini almıştır. Ancak gelin görün ki bu görevlerini yaparken karşılaşılan en büyük zorluk ya da engel teşkil eden onları yıldıran,  işin zorluğu değil, iş hayatındaki ya da toplumdaki yaşamda, karşılaştıkları cinsel taciz ve hakaretlerdir. Bunların da birçok olumsuz örnekleri belirgin bir şekilde görülmektedir.

Bugün burada görülen davada uzlaştırmacı arkadaşımıza yapılan cinsel istismar ve hakaret yargıya yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki tamamen tarafsız bağımsız olarak görev yapan uzlaştırmacılar toplumsal barışın ve huzurun sağlanmasına hizmet ederken böyle saldırılarla karşılaşmaktadırlar.

Olarak kamu görevini ifa etmeye çalışan, kendisinin menfaatine olan hususta,  bir bayan mensubumuza, meslektaşımıza karşı yapılan bu tavır ‘’cinsel saldırı ve hakaret’’ suçlarını oluşturmakta olup, bu hadise meslektaşımızın şahsında tüm uzlaştırmacılara, tüm kadınlara yapılmış bir somut olaydır.

Üzücü olaylar bununla maalesef bitmiyor. tv.leri açtığımızda her haberde mutlaka yurdumuzun çeşitli yerlerinde kadına yönelik cinsel taciz, cinsel saldırı fiillerinin işlenmesi haber yapılmaktadır. Bu nedenle her yaşta ve her alanda toplumsal cinsiyet eğitimi yaygınlaştırılmalı, eğitim müfredatında zorunlu ders olarak yer almalıdır. Özellikle de eğitimciler başta olmak üzere toplumun katmanlarına cinsel istismarı önleme sorumluluğu üzerine eğitimler verilmelidir.

Bizler onarıcı adaletin yeni yüzü olan uzlaşma müessesesine olan inancımız dahilinde sevgiyle, hoşgörüyle, ‘’suçluyu kazırsan altından insan çıkar’’ mantığıyla,   ‘’gözünün içine iyi bakın orada derdini anlatmak isteyen biri vardır’’  felsefemizle toplumla kucaklaşmalarını sağlayan bu çerçevede yurt genelinde %85 ler gibi başarı sağlayan bir kurumun parçaları olarak bu vahim olaydan son derece üzüntü duyduk.

Bayan meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyor dernek olarak davanın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Hadisenin yargıya intikal etmiş olmasından ve yüce yargımızın vereceği kararın adaletine güvencimiz dün olduğu gibi bugünde tamdır.”

Editör: Haber Merkezi