Eskişehir’de Valiliğin okulların en erken 07.45’te açılması genelgesi sonrası Servisçiler Odası’nın yaptığı açıklama ile veliler ve öğrenciler resmen ortada kaldı. Eskişehir'de ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07.45'te, tam gün eğitim yapan okulların ise sabah 08.30'da açılmasına karar verildi. Valiliğin Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yaptığı saat düzenlemesine Servisçiler Odası’ndan tepki gelmişti. Servisçiler Odası resti çekerek, “Biz eski saate uyarız” dedi.

ÖĞRENCİLER YANDI

Servisçiler Odası Başkanı Taşkın Tırpan yaptığı açıklamada, “Biz servis saatlerini ve güzergahlarını önceden belirlemiştik. Ancak okulların açılmasına son iki gün kala böyle bir değişikliğin yapılması elimizi kolumuz bağladı. Böyle bir karar alınacaksa bile bu en azından 1 ay önce alınmalıydı. Eğer bu saatlere uymak istersek birçok okula servis gidemeyecek. Bu nedenle biz başta planladığımız şekilde servisleri kaldıracağız. Örneğin en erken 07.45’te eğitim öğretime başlayacak çocukları, okullarına saat 07.05’te teslim edeceğiz. Şu an için yapabileceğimiz başka bir alternatif yok” demişti.

GENELGE NE OLACAK?

Okul açılma saatlerinin Valilik genelgesi ile 1 saate yakın ileri alınmasına karşın servisçilerin eski saate göre öğrenci taşıma kararı öğrencileri ve velileri mağdur edecek. Veliler, “Servis eski saate göre gelirse öğrenciler 07.05’te okul bahçesinde bırakılacak. Okul saat 08.00’de ders başı yapacak. Servisçiler başka servise gidecek diye öğrenciler okul önünde 1 saat bekleyecek mi? Böyle uygulama olur mu? Kış ayları geliyor. Çocuklar okul bahçesinde nasıl bekleyecek? Bu konuda Valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklama yapması gerekiyor. Bu şekilde olmaz. Çocuklara karanlıkta ders yaptırılmayacak denirken okul bahçesinde karanlıkta bekletecekler. Çözüm istiyoruz” dedi. Bu arada bu açıklama sonrası Valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne yapacağı ise büyük merak konusu oldu. 

Editör: Haber Merkezi