Kaan Özcan- 1081 yataklı Şehir Hastanesi’ne alternatif olarak açılan yeni yol tepkilere neden oluyor. Binlerce vatandaşın yaşadığı 71 Evler Mahallesi’nden geçen yol, bölgeyi yeni Şehir Hastanesi’ne ve ESTİM Toptancılar Sitesi’ne bağlıyor. Bilindiği üzere çevreyolunun 71 Evler Mahallesi’ne dönüş kavşağı yaşanan kazaların ardından kapatılmıştı. Sürücüler artık Ankara istikametinden gelip 71 Evler Mahallesi’ne girmek için metrelerce uzakta bulunan Alpu Kavşağı’nı kullanmak zorunda kalıyor. 

NEDEN ÇALIŞMA YAPILMIYOR

Trafiğin rahatlatılması ve keşmekeşin ortadan kaldırılmasının yanı sıra Şehir Hastanesi’ne de alternatif olması amacıyla yeni bir yol açılmıştı. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan yolun bakımsız hali isyan ettirdi. Yağışlı havalarda da çamur deryasını aratmayan görüntülere sahne olan yolla ilgili neden çalışma yapılmadığı kafaları karıştırıyor.

RALLİ PİLOTU GİBİLER

Hastane inşaatı nedeniyle hafriyat kamyonlarının da sıklıkla kullandığı yolda, 2017’nin Eskişehir’inde modern bir görünüm olması gerekirken toz bulutları sürücüleri tehlikeye düşürüyor. Yol kenarlarında ‘Büyükşehir Çalışıyor’ tabelalarının olmasına rağmen aylardır sıcak asfalt çalışmasının yapılmaması tepki topladı. Öte yandan ağır tonajlı araçların köstebek yuvasına çevirdiği yolda ilerlemek isteyen sürücüler adeta ralli pilotları gibi hareket etmek zorunda bırakılıyor. Sürücüler yetkililerin bir an önce harekete geçerek bölgenin modern bir görünüme kavuşması için çalışma yapmasını istedi. 

Editör: Haber Merkezi