Platformun Parlamenter Sistem İdeali vizyonu ve misyonu çerçevesinde,  ilk kez Şirintepe mahallesinde gerçekleştirdiği sıralı sohbet ve bilgilendirme toplantılarının 8. hafta buluşması Emek mahallesinde yapıldı. 

 

Parlamenter sistem vurgusu

AHPADİ tarafından yapılan açıklamada kalkınmacı demokrasinin, katılımcı bir anlayışla hazırlanmış, eski zayıflıklarından arındırılmış, ortak aklın ürünü, özgürlükçü, demokratik, hesap ver(ebil)ir, etkin bir parlamenter sistem inşasından, güçlü parlamentodan, nitelikli parlamenterlerden geçtiğine işaret edildi.

Yaptıkları görüşmelerde, yurttaşların öncelikli sorunun hayat pahalılığı ve enflasyon olduğu ancak çıkış yolunun da demokrasiden geçtiği belirtilen açıklamada, yurttaşların sadece seçimlerde oy kullanarak egemenlik devrini milletvekillerine devretmekle yetinme istemediklerinin, seçimlerden sonra da aktif olarak yasama, yürütme ve denetleme egemenliklerini kullanmak istediklerinin, bunun sağlanması için “veto”, “geri çağırma”, “katılımcı bütçe” gibi “katılım araçları”nın uygulamaya konulmasının talep edildiğinin altı çizildi. 

Editör: Haber Merkezi