Korana virüsün yayılması durdurulamıyor. Eskişehir’deki vaka sayılarında sıçrama gözleniyor. Hastaneler, ağırlaşan yükü kaldıramaz hale gelirken her türlü olanağa sahip olan özel bir hastane siyasi hesaplar uğruna devre dışı bırakılıyor.

Eskişehir’deki korunu virüs vakalarında ciddi bir sıçrama meydana gelirken vahim denilebilecek bir tablo oluştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre Eskişehir’deki haftalık vaka sayısı 100 Bin kişide 358,90’a yükseldi.

ESKİŞEHİR DOLU DİZGİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmaya başlayan haftalık veri tablosunda Eskişehir’deki vaka sayısı 100 Bin kişide 30,99 idi.

8-14 Şubat dönemini kapsayan bu vaka sayısı bir hafta sonra 15-21 Şubat döneminde 100 Binde 35,55’e yükseldi. 27 Şubat- 5 Mart döneminde Eskişehir’deki vaka sayısı 100 Bin kişide 48,27’ye çıktı.

Mart ayı başlarında başlatılan yeni normalleşme dönemiyle birlikte vaka sayılarındaki artış da hızlandı. 6-12 Mart döneminde 100 Bin kişide 74,59’a yükselen vaka sayısı bir hafta sonra 13-19 Mart döneminde 100 Bin kişide 116, 56 olarak açıklandı.

20-26 Mart döneminde 100 bin kişide 235,25 olan vaka sayısı 27 Mart - 2 Nisan döneminde 100 bin kişide 358,90 oldu.

18. SIRAYA YÜKSELDİ

Vaka sayılarındaki hızlı artış ile birlikte Eskişehir’in iller sıralamasındaki yeri de değişti. Bir hafta önce 27’nci sırada bulunan Eskişehir, vaka sayılarındaki kortuknç artış ile birlikte 18’ncı sıraya yükseldi. Bir haftada 123,65’lik bir vaka artışı gözlenen Eskişehir Ankara, İzmir ve Adana gibi nüfusu çok daha kalabalık illeri de geride bıraktı.

HASTANELERİN YÜKÜ ARTTI

Korona virüs vakalarındaki hızlı artış ile birlikte, salgına karşı yaşamlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanlarının işini de iyice zorlaştırdı. Eskişehir’deki hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı yükselirken “böyle giderse yoğun bakım servisleri ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelecek” deniliyor. Korona virüs vakalarındaki artışla birlikte hastanelerin diğer sağlık hizmetlerinde de aksamalar meydana geliyor.

SİYASİ HESAPLAR MI?

Eskişehir’de vahim bir tablo oluşurken, sağlık hizmeti vermek için her türlü olanağa sahip olan Özel Gürlife Hospital Hastanesi’nin SGK sözleşmesi yapılmayarak devre dışı bırakılması da tepkilere neden oluyor.

Eskişehir’deki tüm özel sağlık kurumları ile SGK sözleşmesi yapılırken Gürlife Hastanesi ile sözleşme yapılmamasına anlam verilemezken “ Korana virüs hızını iyice artırmış olarak yayılıyor. Hastanelerdeki doluluk oranı da alabildiğine yükseldi. Yoğun bakım ve solunun cihazı ihtiyacı artarken sağlık hizmetleri açısından her türlü imkana sahip olan Gürlife Hastanesi ile hala SGK sözleşmesi yapılmıyor. Korana virüs testi yapılabilen, her türlü fizik şartlara ve iyi bir sağlıkçı kadrosuna sahip olan hastane bazılarının küçük siyasi hesapları uğruna devre dışı bırakılıyor. Korona virüs salgının ürkütücü boyutlara ulaştığı bir dönemde iyi bir hastanesinin hizmet vermesinin engellenmesi Eskişehir halkına büyük kötülüktür. SGK sözleşmesi konusunda Eskişehir milletvekilleri devreye girerek Gürlife Hastanesi’nin Eskişehir halkına sağlık hizmeti vermesi sağlanmalıdır” deniliyor. 

Editör: Haber Merkezi