Hastanelerin yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı da ciddi biçimde artmış durumda. Salgının ürkütücü boyutlara ulaşması üzerine, salgınla mücadele kapsamında yeni önlemler alınıp uygulaya konuldu. Lokanta, restoran, kafe ve kahvehaneler başta olmak üzere çok sayıda işyeri kapanırken hafta sonunda da kısmi sokağa çıkma yasağı uygulandı. Korona virüse karşı vatandaşlara da sürekli uyarılarda bulunulup “sosyal mesafe, maske ve temizliğe dikkat” deniliyor. Tüm bunlara karşın, gerekli önlemler alınmadığı için özellikle kent içi ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Hafta sonu uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı sonra, hafta başında yine endişe verici görüntüler oluştu. Sabah mesaiye yetişmek isteyen Eskişehirliler, tramvay duraklarına akın ettiler. Tramvaylara, belirlenen sayının üzerinde yolcu binerken sosyal mesafe diye bir şey de kalmadı.

Tramvaylarda, özellikle sabah saatlerinde oluşan risk endişe yaratırken bu soruna bir çözüm bulunması isteniyor. Sadece uyarıda bulunmanın ve yolcu sayısını belirlemenin yeterli olmadığı belirtilirken “ Korona virüs salgını büyük boyutlara ulaştı. Hepimizi yaşamını tehdit ediyor. Yetkililer sürekli uyarılarda bulunuyorlar ama kendi üzerlerine düşeni yapmıyorlar.

Kent içi ulaşımda tramvay dışında fazla seçenek yok. Sabah işlerine yetişmek isteyen insanlar tramvaylara akın ediyorlar. Sosyal mesafenin önemi biliniyor ama başka çare olmadığı için insanlar sosyal mesafeye bakmadan tramvayları dolduruyorlar. Başka çareleri yok ki, tramvaya binmeseler işlerine geç kalacaklar.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sürekli uyarılarda bulunacaklarına bu soruna bir çare bulsunlar. Eskişehir Valiliği ile görüşülüp mesai saatleri yeniden düzenlenemez mi?

Bu yapılamıyorsa mesai saatlerinde tramvay seferleri sıklaştırılamaz mı?

Ayrıca kent içinde çoğu güzergahta tramvay dışında seçenek yok. İnsanlar tramvaya mecburlar. Günün belirli saatlerinde başka seçenekler yaratılabilir. Örneğin okullar kapalı olduğu için servis minibüsleri atıl biçimde duruyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu servis minibüslerinden yararlanamaz mı? Böyle bir çalışma yapılsa hem kent içi ulaşım biraz olsun rahatlar hem de servisçiler biraz nefes alır” deniliyor.

Editör: Haber Merkezi