Ardın yapmış olduğu açıklamada Başkan Fethullah Özsarı çok önemli bilgiler paylaştı

"Devlet-i Ali Osmanlımız tarafından 1826 yılında İhtisap Nazırlığı olarak kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, en köklü teşkilatlarından olan ve kent huzurunun daimi koruyucuları, toplum sağlığı ve güvenliğimiz için 7/24 görev başında olan Zabıta Teşkilatımızın kuruluşunun 195. yılı ve Zabıta Haftası Kutlu olsun.

Yerel Yönetimler Hizmet Kolunun öncü görevlerini yürüten, asli bir kamu görevlisi olan Zabıta Memurlarımız, görevini ifa ederken kendi görev alanı ile ilgili Kanun ve Yönetmeliklere dayanarak görevini icra ettiği gibi kamu adına kendi görev tanımı olsun ya da olmasın durum tespit yaparak ilgili kuruma bildirmekte, birliktelik ve bütünlük anlayışı içerisinde kentin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlamakta, görevlerini sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedirler.

Kanunlardan aldığı güçle bir kolluk kuvveti olarak, halkın huzur, sağlık ve güveninin sağlanmasının önemli teminatlarından biri olan Zabıta Teşkilatımız, içinde bulunduğu zamanın idraki ile donanım ve yenileme kabiliyetini muhafaza etmekte değişen şartlara büyük bir başarıyla intibak etmektedir.

‘‘İyiliği emretmek, Kötülüğü men etmek’’ gibi mukaddes bir gayeyi hayat düsturu olarak yaşayan, asaletini tarihten alan bu teşkilat sağlık, huzur ve güvenin teminatı için her daim görev başındadır.

Son zamanlarda Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgın hastalığı ile başlayan çalışmalarda ‘‘Zabıta her daim Devletinin ve Milletinin yanındadır’’ sözü ile ailelerinden ve sevenlerinden fedakârlık yaparak 7/24 esasına göre cansiperane verilen talimatları aynı heyecan ile yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.

Belediyelerimizin gören gözü ve işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatlarımız aynı zamanda Belediyelerimiz ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görerek her zaman vatandaşlarımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam etmektedir.

Bu çerçevede Bem-Bir-Sen olarak 1. Dönem Toplu Sözleşme Döneminden itibaren Zabıta Memurlarımızın sorunlarını masada gündeme getirerek 6 Dönem Toplu Sözleşmenin tamamında yetkili sendika olarak kazanıma dönüştürdük. Son olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında Zabıta Memurlarımız taleplerini dile getirerek masada şu kazanımları elde ettik

- Sosyal Denge Tazminatı Tavan Tutarını %20 artırarak 2.152,17 TL (Enflasyon farkı %5 olduğu takdirde 2.259,76 TL olacaktır) yükseldi.

-Sözleşmeli personelin ek ödemelerde tavan tutarın verilmesi sağlandı.

-Büyükşehir Belediyelerinde Ocak 2022 itibariye 11,327 TL olan performans ikramiyesini 13.592 TL’ye çıkarıldı. Belediye ve İl Özel İdarelere ise Ocak 2022 itibariye 7.551TL olan performans ikramiyesini 9.439 TL’ye çıkarıldı.

-İkramiye verilen personel sayısı yüzde 50 oranında artırıldı.

-Zabıta ve İtfaiye Memurlarının maaşlarında aylık ilave 179,35 TL artış sağlandı.

- Zabıta ve İtfaiyecilerin yan ödeme zamları %50 oranında artırılarak, aylık ilave İtfaiyecilere 20,90₺, Zabıtalarda 20,21 TL artış sağlandı.

- Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine 188,78 TL çocuk yardımı ödenmesini sağlandı.

- Eşi çalışmayan kamu görevlilerine ödenen aile yardımı 429,11 TL’ye yükseltildi.

- Emekli olan kamu görevlisine ödenen 2.437,68 TL tazminat tutarının 2.559,70 TL’ye yükseltilmesi sağlandı.

- Toplu sözleşme ikramiyesi 134,84 ₺ iken toplu sözleşmeyle 400 ₺’ye yükseltildi.

-Sosyal Denge Sözleşmesini 2024’e Kadar Uzattık

-Büyükşehirlerdeki personele ulaşım yardımı sağlandı.

-Yiyecek yardımından yararlanamayan personele kumanya yardımı sağlandı.

-İtfaiye ve zabıta personelinin yemek yardım hakları genişletildi.

24 saat ve ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuna göre görev yapan Zabıta Memurlarımızın mesleğini icra etmeye çalışırken yaşadığı sorunlar çözülmeli, maruz kaldıkları şiddet olaylarına son verilmeli ve yaşanan sorunları çözüme kavuşturacak adımlar biran önce atılmalıdır. Bem-Bir-Sen Eskişehir Şubesi olarak Zabıta Teşkilatımızın kuruluşunun 195. Yılını ve Zabıta Haftasını kutluyoruz."

Editör: Haber Merkezi