Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Akar Deresi’ni açacağını söyleyerek gündeme taşıdığı Hamamyolu’nda yapılan düzenleme çalışması ile bölge betonlarla dolarken yeşil çevre kadar esnaf da büyük yara aldı. Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu Çevre Düzenlemesi Projesinde yer alan ve 13 Temmuz’a kadar köprü inşaatı için 15 gün süreyle trafiğe kapattığı İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nde esnaf yaşananlara isyan etti. Hem araç hem de yayaların geçemediği bölgede işyerleri bulunan esnaf, “Sezon dediğimiz dönemde bırakın müşteriyi işyerinin önünden bile geçen kalmadı. Çok sıkıntılıyız” dedi. Bu arada bölgeden geçen vatandaşlardan bazıları da kablo ve kazılan çukurlara takılarak yere düşerken özellikle yaşlı ve çocuklu kadınlar büyük sıkıntı yaşıyor.

BETONYOLU OLDU

Halen devam eden çalışmalarda Hamamyolu görüntüsü ile Betonyolu olarak anılırken bölgedeki yapımı süren beton köprü nedeniyle araç ve yaya trafiğinin kapanması esnafı ekonomik olarak ağır şekilde vurdu. İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yapılan ve beton yapısı ile görenleri hayrete düşüren köprü nedeniyle gerek Hamamyolu gerekse bağlantılı olduğu cadde ve sokaklardaki esnaf bitme noktasına geldi. Köprü önünde toplanan esnaflar, “Bizim zararımızı kim karşılayacak? Sezon dediğimiz dönemde resmen işsiz, müşterisiz kaldık. Bizim suçumuz esnaf olmak mı? Neden bunları düşünen yok? Kiramızı veremez hale geldik. Böyle iş olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

ESNAF MAĞDUR EDİLDİ

Yaşananlara isyan eden bölge esnaflarından Hıdır Erim, “Burada zaten bayram sonrası işler tamamen durdu. İşyerlerimiz mahvoldu. İçimize kadar toza bulandık. Esnaf olarak mağduruz. Ne müşteri geliyor, ne insan geçiyor. Buraya kapatıldık. Günlerdir gelen giden yok. Ben 1 yıldır bu bölgedeyim. Kiramızı veremeyecek durumdayız. Bize de yazık günah. Bizim zararımız ne olacak? Sezon dediğimiz bir dönemde mağdur edildik” dedi.

20 YILDIR BÖYLESİNİ GÖRMEDİK

Hamamyolu’nda 1997’den beri 20 yıldır esnaflık yapan Aydın Demirhan ise, “Esnafın zaten 3 ayı vardır. Şu anda ne kira verebiliyoruz, ne para kazanabiliyoruz. 20 yıldır bu bölgedeyiz ben böyle bir şey görmedim. Borçlarımız, çeklerimiz var. Resmen çırpınıyoruz. Sadece bu köprü değil buradaki engellerin tümünün kalkması lazım. Burada herkes mağdur oldu. Vatandaş bu bölgeye giremiyor. Belki insanlar çekiniyor ama durum çok kötü. İnsanlar daha ne kadar bekleyecek? Haziran ayı yağışlıydı esnaf iş yapamadı. Temmuz’da bu çalışma nedeniyle gitti. Ağustos’ta kış hazırlığı başlar. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Buradaki esnafın sahibi yok. Burada ne odalar ne belediyeler ne devlet kimse oralı olmuyor. Yazık günah bize. Bir an önce araç ve yaya trafiği açılmalı. Ancak kaybımız büyük. Ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içindeyiz. Buradaki esnafın ailesi var, borçları var, ödemeleri var. Neden kimse sahip çıkmıyor?” diye konuştu. Bölgede toplanan esnaflar yetkilileri göreve çağırdı. 

Editör: Haber Merkezi