Pandemi tedavisinde kullanılacak aşıların gelmesiyle yeni tartışmalar başladı…
Tartışmalara konu olan sorulardan bir tanesi de
Aşılamada öncelik hakkı olmayanlara da aşı yapılıyor mu?
Geçtiğimiz gün bu durum bir örnekle karşımıza geldi. 
Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Eskişehir Gençlik Kolları Eski Başkanı Fatih Özata’nın yaptığı paylaşımla, aşı olduğunu açıklaması oldukça tepki çekti.
Tepkilerin merkezindeki isim Özata, bir sağlık çalışanı değil.
Aynı zamanda 65 yaşın üzerinde de değil.
Aşıda öncelik gerektiren iki unsuru taşımayan Fatih Özata’nın,  Ak Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Gençlik Kolları eski Başkanı olması tartışmaları alevlendiren ana etken.
Tüm bunların yanı sıra Özata’dan tepkilere yanıt gecikmedi:
“Özel hastanelerin hizmet aldıkları birimlere de aşı hakkı tanındığı için ve şehrimizde birkaç hastanenin avukatı ve özel hastanede sürekli temaslı olduğum için tarafıma aşı olmam gerekli görülmüştür.
Bu durum sadece tarafıma değil hastanelerin hizmet aldığı birçok kişiye sunulmaktadır. Uygulanan aşı şahsi talebim değil sürekli sağlık çalışanları ile temaslı olmam bakımından özel hastane yönetiminin kararıdır.”
Özata’nın bu açıklamaları tansiyonu düşürmeye yetmeyince kendisinden ikinci bir açıklama geldi:
“Ne Ak Parti geçmiş dönem Gençlik Kolları Başkanı olmamın ne de meclis üyesi olmamın bugün aşı olmamla bir alakası yoktur. Eskişehir’de 3 hastanenin vekili veya danışmanı olmam sebebiyle sağlık seköründe hizmet sağlayanlar kategorisinde değerlendirmeme sebep olmuşve aşı olma hakkı doğurmuştur. Ben de her sorumlu vatandaşın yapmasını beklediğimiz gibi sıram gelince covid aşısı oldum. Bu konuyu merak edenlere sağlıklı günler dilerim.” 
Tepkilerin odağındaki isim Av. Fatih Özata’nın açıklamaları bu şekilde. Sayın Özata, söz konusu hastanenin avukatı olduğu için risk grubunda görülerek kendisine aşı yapıldığını, kararın tamamen ilgili özel hastanenin takdiri olduğunu söylüyor. 
Özata’yı az ya da çok tanırım Dürüst bir insandır. Bu nedenle ortada bir usulsüzlük olduğunu düşünseydi, bırakın aşı olduğunu açıklamayı o aşıyı hiç olmazdı derim.
Lakin ortada toplum vicdanını yaralayan bir durum da yok değil. Açıklamalarında dile getirmedi lakin Fatih Özata’nın istemeden de olsa yanlış bir konunun aktörü olduğunun farkına vardığına eminim.
Şimdi şu noktaya bakmak gerekli: kimlerin öncelikli olarak aşı olacağına kim karar vermektedir?
Ön yargılı kişilerin vereceği ilk cevap Sağlık Müdürlüğü olacaktır.
Hayır efendim.
İl Sağlık Müdürlüğü kendi bünyesindeki kişiler konusunda bu yetkisini kullanabilmektedir.
Aşılamanın hızlı yapılabilmesi amacıyla özel sağlık kuruluşlarına da yetki tanımlaması izni verilmiştir.
Bununla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Belediyeler ve EOSB içerisindeki birimler için de saymış olduğum kurumlara tanımlama yetkisi verilmiştir.
Eskişehir’de öncelikli aşı yapılması gereken yaklaşık 18 bin sağlık çalışanı ve hizmetlisi var. Bu sayının sadece yarıya yakını İl Sağlık Müdürlüğünün tanımlama yetkisi içerisindedir.
Bu sebeple aşılamanın hızlı yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı oldukça doğru bir yol izlemiştir. 
“Lakin İl Sağlık Müdürlüğü dışında aşı tanımlama yetkisi olan kuruluşlar aşılama yapılacak kişiler konusunda son derece titiz olmalılar.”
Aksi bir durum hiç şüphesiz toplum vicdanını yaralayacaktır.
Daha da önemlisi pandemide olağanüstü gayret göstererek mutlak bir başarı sağlayan kişi ve kurumların başarılarına gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.
Bendenizin dikkat çekmek istediği bir nokta daha var.
Eskişehir, Türkiye’deki tüm büyükşehirler içerisinde aşılamada 3. sırada. Böylesi hızlı bir aşılama gerçekten olağanüstü bir başarı. Eskişehirlilerin sağlığı için de bir o kadar önemli.
Hal böyleyken pişmiş aşa su katmak doğru değil. 
Ortaya toplum vicdanını yaralayacak spekülasyonlar sunmak veya buna alet olmak bugüne dek pandemiyle fedakarca mücadele eden kişilere yapılacak en büyük haksızlık olacaktır.
Söz konusu durumla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı kulağıma gelen bilgiler içerisinde. 
Umarız tekrarı yaşanmaz.
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim...