Erkekler Basketbol Bölgesel Lig D Grubu’nda mücadele edecek olan temsilcimiz Anadolu Asist Spor Kulübü, kendi evinde lider Bolu temsilcisi Kamparsspor’u farklı skorla 77-60 yenerek rakibine ligde ilk yenilgiyi tattıran takım oldu.

Play-off için büyük çaba harcayan Anadolu Asist, Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda oynanan maçta rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz averajla liderlik koltuğuna oturdu.

İlk çeyreği 17-13 önde kapatan Anadolu Asist devreyi 37-23 galip tamamlayıp avantajı eline geçirdi. Üçüncü çeyrekte yine önde götüren ekibimiz 57-36 önde tamamlayıp son çeyreğe girdi.

Eskişehirspor galibiyetin buruk sevinciyle döndü Eskişehirspor galibiyetin buruk sevinciyle döndü

Son çeyrekte konuk takım 24 sayı bulurken Anadolu Asist 20 sayı buldu mücadeleden 77-60’lık skorla galibiyetle ayrıldı. 

Asist Spor Kulübü yöneticilerinden Eren Ekmen maçtan sonra takımı tebrik ederek, “Ramazan bayramının sonunda galip gelerek bize bir bayram daha yaşatan takımımızı tebrik ediyorum. Bu galibiyet ile play-off yolunda önemli bir başarı elde ettik. Aynı zamanda şehrimizin ve Türk basketbolunun duayenlerinden Servet Hocamızın da 73. yaşını kutlayıp güzel bir hediye vermiş olduk” dedi.

Eskişehir basketboluna büyük hizmetleri bulunan Servet Aksoy’da karşılaşma sonunda yaptığı değerlendirmede, “Oğullarım ve dostlarının kurduğu şehre, basketbola ve gençlere değer katan Anadolu Asist yönetimi bana çok güzel bir hediye verdiler. 73 yaşında böyle bir ailenin parçası olmak beni çok gururlandırıyor” diye konuştu.

Grubunda normal sezonun bitimine 2 maçı kalan Anadolu Asist play-off vizesi almak için önümüzde ki hafta İstanbul Vardar ile oynayacak.

Muhabir: Fatih Arduç