Başbakan Binali Yıldırım, AKP ve MHP'yi karşı karşıya getiren ilk dört madde tartışmasıyla ilgili konuştu ve “İlk dört maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez, dolayısıyla biz de teklif falan etmedik, edenlerle de işimiz olmaz. Bu kadar açık ve nettir. Bunlar devletin temelleri, olmazsa olmazıdır” dedi.
Ucuz polemiklerden uzak durulmasını söyleyen Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli ile bu konuyla ilgili görüşmediğini belirterek, “Görüşülecek bir şey yok. Bahçeli bu konuların ne olduğunu benden dahi iyi bilir. Neyin değiştirileceğini neyin değiştirilemeyeceğin çok iyi bilir” dedi.
KIBRIS ÇIKIŞI
Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurul'a da yansıyan ve CHP'nin Kıbrıs'ı satıyorsunuz eleştirilerine de yanıt verdi. Yıldırım, “Ne demek satmak. Ayıp bir şey. En azından hakikaten haddini bilmemektir. Gitmeyince satmış mı oluyoruz. Böyle bir şey yok. Gitmemizi gerektiren bir durum yok. Kıbrıs ile ilgili görüşmeler uzun yıllardan beri devam ediyor. Bezim şartlarımız, kırmızı çizgilerimiz bellidir. Türkiye'nin etkin ve garantisi ve güvenliği hiçbir şart altında vazgeçilemez, ortadan kaldırılamaz. Eğer iki toplumlu bir devlet kurulacaksa yönetim paylaşımı adil olmalıdır. Toprak ve mülkiyet konularında Türk tarafının kazanılmış haklarının ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Kısacası kurulacak bir ortaklık her iki tarafı da memnun edecek şekilde olmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi