ETO tarafından ATAP işbirliğiyle hazırlanan, Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi projesi, Ticaret Bakanlığı tarafından desteğe değer bulundu.

 

Eskişehir’deki bilişim ve yazılım firmalarının dünya çapında rekabet edebilmesi için yürütülecek (ESİYAK) projesi kapsamında katılımcı firmalara 3.8 Milyon TL’lik destek sağlanacak.ETO (Eskişehir Ticaret Odası) tarafından ATAP (Anadolu Teknolojileri Araştırma Parkı) işbirliğiyle, hazırlanan Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK)  Ticaret Bakanlığı’nca desteğe değer bulundu. ETO’nun, Eskişehir’deki inovasyon, AR-GE, bilişim ve yazılım sektörlerindeki firmaların uluslararası rekabet gücünü artırabilmesi için hazırladığı projenin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Proje kapsamında öncelikle danışman firma mentorluğunda firmalarla görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmeler sonrasında yazılım ve bilişim sektöründeki firmaların ihtiyaç analiz raporları hazırlanacak. Yol haritası niteliği taşıyan bu rapor aracılığıyla eğitim, danışmanlık, yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri için alt yapı oluşturulacak.

PROJEYE %75 DESTEK

23 firma ile başlayan Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi projesinde, Ticaret Bakanlığı tarafından %75 oranında destek verilecek. Proje kapsamında firmalara verilecek eğitim, danışmanlık ve pazarlama hizmetlerinin ön finansmanı Eskişehir Ticaret Odası tarafından karşılanacak. Proje ile geleceğin sektörü olarak konumlandırılan bilişim, yazılım ve AR-GE firmalarının dünya ölçeğinde markalar oluşturabilmesi ve Eskişehir’in teknoloji ihracatına katkı sağlaması hedefleniyor.

KÜRESEL ÖLÇEKTE BAŞARI

İhtiyaç analizi açılış toplantısında konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi’nin şehrimiz için önemli bir proje olduğunu belirterek, Eskişehir’den küresel ölçekte bilişim ve yazılım markaları çıkarabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bugün dünyanın en büyük firmaları arasında üst sıralarda teknoloji firmalarının yer aldığını hatırlatan Güler, “Eskişehir olarak dünya ile rekabet edebilmek istiyorsak, AR-GE ve inovasyonda, bilişim ve yazılımda küresel ölçekte başarı hikayelerine de ihtiyacımız var. Neden Eskişehir’den yeni bir Facebook, yeni bir Peak Games firması çıkmasın? Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak bu başarı öyküsüne katkı sağlamak için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeter ki siz de gayret gösterin. Projenin Eskişehir’in dünya çapında yeni markalar çıkarmasına öncülük etmesini diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi