15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı’nın açılışı ile başlayan ve ardından yapılan Milli Birlik Yürüyüşü ile devam eden program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti ile sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. 
‘15 Temmuz Destanı’ adlı program ile 1 yıl öncesine geri dönen Bozüyüklüler o kara geceyi tüm gerçekliği ile tekrar yaşadı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Bozüyük Garnizon Komutanı Vekili Bakım Üsteğmen Ekrem Kılıçarslan, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Müftü Selami Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, TSO Başkanı Buğra Levent, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve vatandaşlar katıldı.
BAYRAKLARLA MEYDANDA NÖBET TUTTULAR
Bilecik’te de binlerce kişi Türk Bayrağı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtından Cumhuriyet Meydanına yürüyerek, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine katıldı. 
Meydanda toplanan binlerce kişiye hitap eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “15 Temmuz akşamında, o karanlık gecede bir araya gelmemiz ülkemizin her noktasında el, ele gönül, gönülle olmamızı bugün ki aydınlık yıldızlı akşamları doğurdu. Yarına ümitle bakmamızı doğurdu. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” ifadelerine yer verdi. İHA

Editör: Haber Merkezi