Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Ördek, bir açıklama yaparak ‘Kantinci esnafı için destek şart oldu. Pandemi süreci kantinci esnafını bir hayli zora soktu” dedi.

Yaklaşık 6 aydır eğitim ve öğretime verilen ara nedeniyle okullarda öğrencilere hizmet sunan kantinci esnafının durumunun ciddi sıkıntı olduğunu belirten Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Ördek, bu durumun aşılabilmesi için mutlaka destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Borçlar birikti

Başkan Ördek, Mart ayından bu yana okulların kapalı olması bununla ilgili olarak kantinci esnafının hiçbir şartta bir kazancının söz konusu olmadığı gibi birikmiş iş yeri ve ev kiralarının yanı sıra elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti, Bağ-Kur, SGK ve diğer borçların birikmesiyle bunları ödeyemez duruma geldiğini belirtti.

 

119 gün çalıştı

Oda Başkanı İsmail Ördek, yaşanan 6 aylık çalışamama nedeniyle kantinci esnafının hiç olmazsa Mart döneminden bu yana elektrik ve su faturalarından muaf tutulmasını beklediklerini söyledi. Okulların ne zaman açılacağı, hangi şartlarda okullara dönüş olacağının bilinmediğine dikkat çeken Ördek, “Kantinci esnafımız geçen yıldan bugüne kadar sadece 119 gün faaliyet göstermiştir” dedi.

 

Nakdi destek şart

Yaşanan bu süreç içinde geleceği belli olmayan kantincilerimiz için atılacak en büyük adımlardan biri de nakdi desteğin sağlanması olacağını belirten Ördek, şunları söyledi: “Kantinci esnafımızın bir yıllık sosyal güvenlik primleri alınmamalı. Okullar örgün eğitime geçmezse dükkânı kapalı kalmak zorunda olan kantinci esnafımızın geçinebilmesi için nakdi destek verilmelidir.” (Feyzanur Şen)

Editör: Haber Merkezi