Baştan sinyal verdi

Daha vira bismillah işe başladı ardından taraftarla ilk buluşmada ilk sinyali vermişti Mesut Hoşcan. Adeta kafasında ‘eskiyi unutmayacağım’ dercesine takımın çok değil bir yıl önceki Avrupa yolunun açılmasını Eskişehirspor’un burayı hak etmediğini belirtircesine yaptığı gaf hem Eskişehirspor’a hem Eskişehir’e çirkin söylem olduğunun farkında bile değildi. Bunu içine sindirememiş olmalı ki “Avrupa’ya bileğimizin hakkıyla gideceğiz” sözü tepki almıştı.

İnşaat çöktü enkaz kaldı

Tarihler 22 Haziran 2013’ü gösteriyordu. Kongreden saatler sonra Porsuk’ta kutlama coşkusu. Sahneye çiçeği burnundaki yeni başkan Hoşcan çıkıyor. “Eskişehirsporumuzu yeniden inşa etmeye geldik. İnşallah rabbim bize şampiyonluk gösterecek. Avrupa’ya da bileğimizin hakkıyla gideceğiz. Ben Eskişehirspor taraftarıyım. Bu taraftarlık bana bugün bu takımın başkanlığını nasip etti” dedi. Ama çok geçmeden bırakın yeniden inşa etmeyi enkazı kaldı.

Süper lig hayali bitti

Ne olacaktı nasıl olacaktı bilinmiyor ama bilinen bir gerçek var ki Eskişehirspor artık süper ligde yoktu. Ligde olmadığı gibi alınan ismi cismi belli olmayan birçok futbolcu şimdi kulüp için ağır tehditti. Herkes parasının pulunun peşine düşmüştü. Kulübe ihtar çeken çekene. Gelenler çaresiz. Yönetime adam bulunmaz hale geliyordu. Kimse artık Eskişehirspor’a yardım etmeyi bırakın ne telefonları açıyorlar ne de kulübün önünden geçiyorlardı.

Sözünü yerine getirdi

Eskişehirspor’un en büyük taraftarlarından biri olduğunu Porsuk Bulvarı’nda dile getiriyor Başkan Hoşcan. Ama yaptığı o coşkulu konuşması meşaleler eşliğinde tüm şehri inleten taraftarları heyecanlandırıyordu. O ise haykırıyordu: “Eskişehirspor’umuzu çok farklı yerlere götüreceğiz. Dimdik durarak gideceğiz. Hiçbir kulübün arka bahçesi olmadan gideceğiz. Dik geldik dik gideceğiz.” 2013’de verdiği sözü 2016’da yerine getiriyordu Mesut Hoşcan.

50 yıllık çınarı yok etti

Tarihi Atatürk Stadı’nda Efsanelerimizin tarih yazdığı.. Forma aşkı.. Sevdası.. Avrupa kapılarında Es Es adının unutulmayacağı yer 14 Mayıs 2016’da alev alev yanıyordu..

Tarih, destan yazılmıştı

Tarih yazılmış.. Destan yazılmış 50 yıllık çınarın mabedi Atatürk Stadı’na güzel bir veda olması beklenen gece maalesef hüzünlü sona eriyordu. Nihatları.. Fethileri.. Enderleri.. İsmailleri.. Sinanları.. Bu forma için gönül vermiş yiğitleri.. Bu stat hep ayakta alkışlamıştı.. Sevilla’yı dize getiren Avrupa’da gürleyen.. ‘Efsaneler’ bugün tarih yazdıkları stadı ağlayarak terk etmek zorunda kalıyordu.. Sadece onlar mı? 7’den 70’e renklere gönül veren sevdalarının peşinden giden milyonlar göz yaşı döküyordu..

Yandığımızın resmidir

Keşke o günleri görmeseydik diye içimizden geçirmiyor değiliz. Lakin o günler sanki bugünlerin habercisi gibiydi. Statları dolduran. Takımına sahip çıkan ve mesafe tanımadan 4 büyüklere kök söktüren Eskişehirspor artık süper lige veda ediyordu. Sezonun bitmesine sadece iki haftalık süre kala evinde son maçına çıkıyordu siyah kırmızılılar. Rakip Başakşehir ekibi konuk takım 90 dakikalık bölümden 2-1 galip ayrılırken Es Es artık resmen küme düşüyordu.

Editör: Haber Merkezi