Anadolu Üniversitesispor maçında gerilim Anadolu Üniversitesispor maçında gerilim

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta son 6 maça girilirken, Eskişehirspor bu hafta çok kritik bir maça çıkacak. Ligde Polatlıspor’un 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alan EsEs, sezonun 8’inci haftasında sergiledikleri mücadeleyle Alaplı Belediyespor'u 1-0 mağlup etmişti. Bu maçtan galibiyetle ayrılan Eskişehirspor’da önceki mücadelenin gol kahramanı Ercan Kuruçay'ın yine takımını sırtlaması bekleniyor. 

Ligin en iyi performanslarından biri EsEs’in 

Eskişehirspor, şu ana kadar dış sahada elde ettiği 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle toplam 20 puan kazanarak ligin en iyi deplasman performanslarından birini sergiliyor. Rakip fileleri 18 kez havalandıran ve kalesinde sadece 10 gol gören ekip, bu maçtan da zaferle ayrılarak yoluna devam etmeyi amaçlıyor.

Alaplı Belediyespor zirveyi paylaşıyor

Diğer yandan, Eskişehirspor'un zirvedeki rakibi Alaplı Belediyespor, lige damgasını vuran golcülüğü ile dikkat çekiyor. Toplamda 50 gol kaydeden ekip, evinde oynadığı maçlarda 29 gol atarak bu alanda Ankara TKİ ile birlikte zirveyi paylaşıyor. Sahasında çıktığı 10 mücadelede 6 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 yenilgi alarak toplamda 21 puana ulaşan Alaplı, bu karşılaşmada da güçlü bir iç saha performansı sergilemeyi hedefliyor.

Gol krallığı yarışı için de çok önemli 

Şampiyonluk hattında kritik bir yere sahip olan bu mücadele, her iki takım için de lig yarışında büyük önem taşıyor. Eskişehirspor ve Alaplı Belediyespor'un kapışmasının yanı sıra, gol krallığının da kıyasıya mücadelesine sahne olacak bu karşılaşma, futbolseverlerin heyecanla izleyeceği bir maç vaat ediyor.

Muhabir: Beste Temel