PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarının yeni bir döneme gireceğini belirtti. Toplu taşıma alanında gerçekleştirilecek bu yenilikler, ulaşım kartlarında yapılacak güncellemelerle ilgili çarpıcı gelişmeleri içeriyor.

Toplu taşıma sistemine getirilecek yeni düzenlemenin, yılın sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50’sine erişmesi bekleniyor. Gülten, gelecek yıl 81 ilin tamamında bu yeni sistemin hayata geçirileceğini belirtti. 

İşte hayata geçecek yeni düzenlemeler; 

Ulaşım için yeni bir düzenleme olan Türkiye Kart Projesi, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarındaki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek kullanıma sunuldu. Pilot düzenleme yapılan sistemin kısa süre içerisinde büyümesi ve olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor.

Tüm kartlar birbirleriyle entegre olacak 

Uygulama, şehir dışına çıkan vatandaşların bulundukları şehirde de kendi ulaşım kartlarını kullanabilmelerine imkan sağlıyor. Tüm ulaşım kartları birbiriyle entegre şekilde tek kart üzerinden çalışacak.

Bu sebeple 81 ilde uygulanması hedeflenen çalışma, Gülten’in açıklamasına göre vatandaşların ihtiyaçları değerlendirilerek hayata geçirildi. Türkiye Kart, farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarının birbiriyle entegre olmasını sağlıyor.

Eskart Dtay

Eskişehir’de ESKART kalkacak mı? 

Belediyelerle entegrasyon sürecinde çalışılacağını vurgulayan Gülten, bu yıl içerisinde uygulamanın yaygınlaşacağını hedeflediklerini ifade etti. 

Günay esnafların mağduriyeti için Cumhurbaşkanına seslendi: Size güveniyoruz Günay esnafların mağduriyeti için Cumhurbaşkanına seslendi: Size güveniyoruz

Türkiye Kart özelliğinin kredi kartlarına da verilebileceğini söyleyen Gülten, tüm dünyada eşi benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Öte yandan Türkiye Kart’ın karekod ve cep telefonuyla ödeme sistemlerini de desteklediğini vurguladı.

Uygulama için Eskişehir’de de PTT ile birlikte ortak çalışma yapılması bekleniyor. 

Gülten, projenin sadece bir toplu ulaşım kartından ibaret olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu, tek başına bir toplu ulaşım kartı değil. Toplu ulaşım kartı çıkaran belediyelerimiz, idarelerimiz kendi kartlarını çıkarmaya devam edecekler. Üzerine Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanlar, entegre olunan illerimizde de geçerli olacak. Kart çıkaran yerler Türkiye Kart özelliğiyle de çıkarabilirler."

Kaynak: Haber Merkezi