Tepebaşı Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirilen erken çocukluk eğitim merkezleri ve anaokulu, çocukların gelişimi için uzmanlar eşliğinde hizmet vermeye devam ediyor. İlk olarak 2018 yılında faaliyete geçen merkezler, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun bir şekilde, 3-6 yaş arası çocuklara eğitim veriyor. Merkezler, çocukların en iyi şekilde eğitim almasını sağlamak için donanımlı iç alanlara sahip ve okul öncesi eğitime uygun olarak tasarlanmış. Öğrenciler ve veliler, merkezlerden memnuniyetlerini dile getiriyor. Ayrıca merkezlerde öğünler de sunuluyor.

İsmail Hakkı Tonguç, Canan-Şükran Şeker, Sabiha Gökçen, Yarbay Hüseyin Vecihi ve Hüsniye-Recep Uçkan isimli erken çocukluk merkezleri, kent çocuklarına huzurlu ve nezih bir ortamda hizmet sunuyor. Aşağı Söğütönü Erken Çocukluk Eğitim Merkezi ise bir anaokulu olarak faaliyet gösteriyor. Bu anaokulu, 58-68 ay arası 29 çocuğa hizmet veriyor.

Tepebaşı Belediyesi, erken çocukluk eğitim merkezlerinin yanı sıra Belde Evleri ve çocuk kültür ve sanat merkezlerinde düzenlediği oyun gruplarıyla da dikkat çekiyor. Bu oyun gruplarında 3-4 yaş çocuklar uzman eğitmenler gözetiminde eğlenirken öğreniyor. Tepebaşı Belediyesi'nin yürüttüğü eğitim çalışmaları sayesinde 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 3-4 yaş okullaşma oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış durumda. Tepebaşı'nda bu oran yüzde 30 olarak kaydedilmiş.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da çocukların gelişimi için yapılan çalışmaların devam edeceğini vurgularken, “Tepebaşı Belediyesi olarak toplumumuzun her kesimine hitap eden çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Erken çocukluk eğitim merkezlerimiz de kentimizin çocukları için çok önemli ve faydalı bir noktada. 5 erken çocukluk eğitim merkezimizin yanı sıra 1 anaokulumuz ile kaliteli ve nezih bir ortamda eğitim imkanı sağlıyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi 3-4 yaş okullaşma Türkiye oranı olan yüzde 20,5’in çok üzerine taşımayı başardık. Aynı dönemde Tepebaşı’nda 3-4 yaş okullaşma oranı yüzde 30 oldu. Bu veri ile çocuklarımıza sağladığımız katkıdan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca çocuk sanat ve kültür merkezlerimiz ile Belde Evlerimiz de çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan merkezler olarak hizmet veriyor. Alanında uzman okul öncesi öğretmeni arkadaşlarımızın görev aldığı merkezlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun biçimde eğitim veriyor.  Merkezlerimiz, Eskişehirliler tarafından kısa sürede çok sevildi; hem çocuklarımız hem de ailelerimiz oldukça mutlu. Ben de çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimi, her fırsatta dile getiriyorum. Onlar bizim geleceğimiz, gelişimlerine katkı vermek adına elimizden geleni yapacağız. Tüm çabamız, geleceğimin teminatı olan çocuklarımız için” dedi.

Kaynak: Hatice Esin Kırnalı