Dr. Yaşar Bildirici, 2022 yılı Ağustos ayında ülkemizde 3 pilot ilde başlatılan, 2-12 yaş arası çocuklara koruyucu diş sağlığı hizmetleri veren Aile Diş Hekimliği Uygulamasının etkin bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Eskişehir’de ‘deniz altında’ tedavi! Yüzlerce kişi sağlığına kavuştu Eskişehir’de ‘deniz altında’ tedavi! Yüzlerce kişi sağlığına kavuştu

Uygulamanın maçının çocuklarda diş sağlığı bilincini oluşturmak, erken teşhis ve tedavinin sağlanmasını olduğunu dile getiren Bildirici, “Aile Diş Hekimliği Uygulamasının, Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle yürütülen bir proje olduğunu ülkemizde ilk defa Eskişehir, Kırşehir ve Karabük illerinde başlatıldığını ve uygulamada, çocuklarımıza flor, fissür örtücü (dolgu) uygulaması ve detertraj (diş taşı temizliği) işlemleri yapıldığını, ayrıca fırça ve diş macunu dağıtıldığını belirtti. Uygulama sayesinde, çocuklarımızın diş sağlığına yatırım yapmış oluyoruz.” dedi. 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bildirici, uygulamanın başladığı tarihten itibaren il genelinde 2-12 yaş arası 124.469 çocuktan 4.250’sinin muayene edildiğini, 1.955’ine flor, 569’una fissür örtücü uygulaması ve 109’una detertraj işlemi yapıldığını açıkladı. 

Bildirici “Yapılan muayeneler neticesinde, 3.268 çocuğumuz yüksek riskli, 237’si orta riskli, 705’i düşük riskli olarak tespit edildi. Ayrıca, çocuklarımıza fırça ve diş macunu hediye edildi. Uygulamaya katılan çocuklarımıza ve ailelerine diş fırçalama eğitimi de verilmektedir. Uygulamada görev yapan 26 aile diş hekimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kaynak: Fatih Arduç