Herkesin günlük hayatında suyu bilinçli bir şekilde tüketmesi, su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda, su verimliliği sorumlu personeline eğitim verildi.

MHP'li Candemir: Ekonomik problemler seçimin rengini değiştirdi MHP'li Candemir: Ekonomik problemler seçimin rengini değiştirdi

Eğitimde, suyun bilinçli kullanımının önemi, su israfını azaltmak için alınabilecek önlemler, suyun geri dönüşümü ve yağmurlama sistemlerinin kullanımı gibi yenilikçi yöntemler ele alındı. Su ayak izimizi nasıl hesaplayabileceğimiz ve nasıl düşürebileceğimiz de işlendi.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında kamu binalarında su verimliliği sistemlerinin kurulması, binalarda su verimliliğine yönelik tedbirlerin uygulanması ve sonuçlarının raporlanması sürecinin yönetimi ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu eğitimleri ile suyun değerini bilen ve bilinçli kullanan bir toplum oluşturmak hedefleniyor.

Muhabir: Fatih Arduç