31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesine gönderilen oy pusulalarındaki Yüksek Seçim Kurulu filigranının çok zor göründüğü ve bazı durumlarda görünmediği iddiaları kriz oluşturdu. CHP İlçe Seçim Kurulu Üyesi avukat Hüseyin Akçar, Sarıcakaya’daki iddialar üzerine oy pusulaları ile ilgili Sarıcakaya İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduğunu ancak kurulun itirazını reddettiğini ifade etti. 

Akçar konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İzmir hızlı tren projesinden Eskişehir’e hüsran İzmir hızlı tren projesinden Eskişehir’e hüsran

“Sarıcakaya ilçesindeki oy pusulalarının yasal zeminde kontrolü sırasında özellikle büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı pusulalarında Yüksek Seçim Kurulu filigranının çok zor göründüğü, bazı durumlarda görünmediği tespit edilmiş ve kurula itiraz dilekçesi sunulmuştur. Bu durumun seçim akşamı tehlike oluşturma ihtimaline dair itirazım, Sarıcakaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. 

İtirazın reddedilmesi kararının kaldırılmasına ilişkin Eskişehir İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunulmuştur. 

Yüksek Seçim Kurulu filigranının olmaması, zor görünmesi ve tespit edilememesinin 31 Mart akşamı oy sayımları sırasında sıkıntı yaratmaması ve bu durumun önüne geçilmesi adına bir an önce gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir”

Muhabir: Beste Temel