Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2024 yılı mart ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Eskişehir’de kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre düşüşe geçti. 

Arnik: Küçük esnafın tenceresinde aş değil dert kaynıyor Arnik: Küçük esnafın tenceresinde aş değil dert kaynıyor

Verilere göre Eskişehir’de ay içinde 44 şirket, 6 kooperatif ve 23 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Dönemde 13 şirket tasfiye işlemi gördü, 2 şirket ve 21 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetine son verdi.

Eskişehir’de 2023 mart ayında 74 şirket, 6 kooperatif, 31 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşmiş, dönemde 10 şirket, 1 kooperatif tasfiye işlemi görmüştü. Aynı dönem kaydına göre 8 şirket ve 20 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.

Eskişehir ülke genlinde 24’üncü sırada

Türkiye’de mart ayında en fazla sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği iller şu şekilde; 

Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Muğla, Diyarbakır, Hatay, Kayseri, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Şanlıurfa, Sakarya, Balıkesir, Kahramanmaraş, Samsun, Aydın, Eskişehir, Çanakkale, Van, Malatya, Mardin, Nevşehir, Afyonkarahisar, Trabzon, Ordu, Aksaray, Batman, Düzce, Adıyaman, Edirne, Yalova, Şırnak, Erzurum. 

Muhabir: Beste Temel