ESO Başkanı Celaletin Kesikbaş, bir açıklama ile yaparak ‘’Türkiye’den ilk ve tek olarak ESO kabul edildi. Eskişehir otomotiv sektörü devler liginde temsil edilecek’’ dedi. ESO Başkanı Kesikbaş’ın yaptığı açıklama sanayi dünyasında şaşkınlık ve tepki yaratırken ‘’Eskişehir’de otomotiv sektörü var mı ki de devler ligine girilsin’’ denildi.

 

Eskişehir sanayi Odası Başkanı Celalattin Kesikbaş bir açıklama yaparak ‘’ESO’nun Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olduğunu’’ duyurdu. ESO Başkanı Kesikbaş açıklamasında şunları söyledi ‘’Eskişehir Sanayi Odası, platforma Türkiye'den kabul edilen ilk kuruluş olarak kayıtlara geçerken, otomotiv sektörünün Avrupa'daki en önemli şemsiye kuruluşlarından biri olan EACN'nin 20. üyesi olarak kabul edildi.

Şehrimizin otomotiv sektörünü de hak ettiği yere getirmek, sektörün gelişmesini sağlamak ve yeni yatırımları şehrimize kazandırmak için yola çıktık. Türkiye'den ilk ve tek kabul edilen kurum olduğumuz için heyecanlıyız. Başta yerli otomobilimiz olmak üzere ülkemiz ve şehrimiz otomotiv sektörüne üyelerimizle katkı sunacağız.’’

Açıklamasında ‘’ EACN'nin otomotiv sektöründe faaliyet gösteren kümelenmeler ve üye firmaları arasındaki işbirliğini artırmak hedefiyle faaliyet gösterdiğini’’ belirterek ‘’Eskişehir otomotiv sanayisinin tanıtımı, prestiji ve yeni iş bağlantıları açısından önemli avantajlar sağlayacak olan EACN üyeliği ile Eskişehir otomotiv sektörünün bir nevi devler liginde temsil edilecek. ESO'nun katılımıyla ülkemiz de temsil edilmiş olunacaktır. Ortaklığın ESO üyesi firmalara ve Eskişehir otomotiv endüstrisine ciddi katkılar sunması bekliyoruz. Şehrimize özellikle de otomotiv sektörümüze hayırlı olsun" dedi.

 

KESİKBAŞ DALGA MI GEÇİYOR

ESO Başkanı Celalaettin Kesikbaş’ın yaptığı ‘’Eskişehir otomotiv sektörü devler ligine girdi’’ açıklaması sanayi dünyasında şaşkınlık ve tepki yarattı. Kesikbaş’ın açıklaması ‘’yeni ve boş bir şov’’ olarak nitelendirilirken ‘’Eskişehir’de otomotiv sektörünün varlığından söz edilemez. Koca organize sanayi bölgesinde otomotiv sektörü için parça üreten birkaç firma var. Otomotiv sektörü olmadığı için otomotiv kümesi de oluşturulmadı.

Eskişehir’de havacılık, madencilik, raylı sistemler, mobilyacılık ve seramik sektörlerinde kümelenme var. Ancak otomotiv sektöründe kümelenme diye bir şey yok. Yeni kurulduysa bile haberimiz olmadı.

Şimdi Kesikbaş kalkmış ESO’yu Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına ortak yapmakla övünüyor. Kendisine sormak gerekir. Eskişehir’de otomotiv sektörü yokken, otomotiv kümelenmesi kurulmamışken nasıl oluyor da ESO Avrupa’daki otomotiv kümeleri ağına giriyor?

Ayrıca Avrupa Birliği projeleri kapsamında oluşturulan kümelenmelere girmekle somut olarak nasıl bir kazanç sağlanıyor. Kesikbaş’ın ilk ve tek dediğine bakmayın. ESO daha önce de havacılık sektöründe Avrupa’daki kümeler ağına katıldı. Ancak somut bir yarar sağlanamadı. Celalettin Kesikbaş Eskişehir kamuoyu ve sanayi dünyası ile dalga mı geçiyor?’’ denildi.

 

Editör: Haber Merkezi