Pandemi gündemin ana konusu olmaya devam ederken siyasetteki hareketlilik dikkat çekmeye devam ediyor. Erken seçim beklentisinden mi yoksa seçimlere önceden hazırlanmak istediğinden midir bilinmez bazı siyasilerde ciddi bir hareketlenme söz konusu.

Açıkçası siyaset kazanı kaynamaya başladı efendim…

Geçtiğimiz günlerde konumuzla birebir örtüşen bir ziyaret haberi aldık. Söz konusu ziyaret basına yansımadı.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’u parti genel merkezinde ziyaret etti.

Bundan doğal bir şey olamaz diyeceksiniz.

Haklısınız efendim. Lakin ziyarete yanında Volkan Doğan ile gitti.

Hatırlayacağınız üzere 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olan Doğan, partisinde büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak seçimleri kaybetmişti. Hayal kırıklığı diyorum çünkü Odunpazarı Bölgesi, Ak Parti’nin kalesi olarak gördüğü bir bölgeydi. Yüzde 45 oy alan Doğan, yüzde 48 oy alan Kazım Kurt’tan yaklaşık 13 bin oy eksik alarak koltuğu Başkan Kazım Kurt’a hediye etmişti.

Volkan Doğan’ın siyasete mola vererek narenciye ihracatına girdiğini duymuştuk. Anlaşılan o ki siyaset sahnesine geri dönmeye karar vermiş.

Hoş gelmiş sefa getirmiş efendim…

Söz konusu ziyaretin dikkat çeken bir diğer yönü ise basında yer almaması. Basında yer almadığı gibi kişilerin sosyal medya hesaplarından da ziyaretin paylaşılmamış olması oldukça enteresan.

Ziyaretin sosyal medya hesabında yer almamasında ne var diyebilirsiniz.

Ne var ki Volkan Doğan, narenciye ağacıyla çektirdiği fotoğrafı bile sosyal medya aracılığıyla duyururken böylesi önemli bir ziyareti gizliyorsa çok şey var derim.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Günay ile birlikte Partinin Genel Başkan Yardımcılarından birisini ziyaret ediyorsanız, üstelik bu kişi aynı zamanda Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ise durup düşünmek lazım derim.

Ne diyelim?

Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey olmuştur…

*****

CEMAL ENGİNYURT’UN ESKİŞEHİR ÇIKARMASI

Eski MHP’li şimdilerde ise çiçeği burnunda Demokrat Partili Cemal Enginyurt Eskişehir’de temaslarda bulundu.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Eskişehir’de Oto Galericiler Sitesi esnafını, Oto Tamirciler Odası, Lokantacılar Odası ve Şoförler Odası’nı ziyaret ederek, Hamamyolu Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparak esnafın sorunlarını dinledi. Enginyurt, partisinde düzenlediği basın toplantısında ise Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, “19 yıldır ne istenilirse verilen bir iktidar, millete istediğini vermeyen bir iktidara dönüştü, açıklamasında bulundu.

Enginyurt’un söyledikleri bununla sınırlı değil, oldukça uzun. Ekonomiden dış politikaya, fındık üreticisinden EYT’lilere kadar neredeyse tüm konulara değindi. Tüm bunlar içerisinde bir açıklaması oldukça dikkat çekiciydi.

Aynen aktarıyorum efendim:

“Demokrat Parti niye var? Celal Bayar'ı cumhurbaşkanı yapmış bir parti, Adnan Menderes'i başbakan yapmış bir parti, Süleyman Demirel'i başbakan yapmış bir parti, Turgut Özal'ı başbakan, cumhurbaşkanı yapmış bir parti, Gültekin Uysal ile neden cumhurbaşkanlığını kazanmasın?”

Sayın Enginyurt’un geçmişe dair verdiği örnekler doğru.

Lakin bu konuyla ilgili doğruluğu tartışılamayacak bir atasözümüz de var:

“Eski çamlar bardak oldu.”

Yani durumlar değişti. Bugünkü siyasi zemin ile o dönemleri kıyaslamak abesle iştigal olur. Aynı şekilde bir Bayar, Menderes, Demirel veya Özal olmak için kaç fırın ekmek yemek gerekir, bunu kimse hesaplayamaz.

Ne var ki Sayın Enginyurt yukarıda yer alan iddiasıyla renkli siyasi kişiliğini Eskişehir’de de göstermiş oldu.

Bizler, Sayın Enginyurt’tan Eskişehir’den 3 Milletvekili çıkaracağız, 5 belediye alacağız minvalinde açıklamalar beklerken çıtayı Kaf Dağına çıkarttı.

Ne diyelim?

‘Hayal gücü de bir yere kadardır’ efendim…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…