Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz…

Eskişehirspor için bugün çok kritik bir 90 dakikalık süreç var. Son üç haftada rakiplerini mağlup eden ve topladığı 9 puanla tehlike bölgesinden uzaklaşan ve üst sıralar için umutlanan Eskişehirspor’da hedef bugün kendi evinde oynayacağı Gazişehir Gaziantep maçını da kayıpsız geçmek. Ancak unutmamak gerekir ki Gazişehir Gaziantep takımı da son 5 haftayı kayıpsız geçmiş. Şimdi play-off, hatta ilk ikiden süper ligi hayali kuran ve ekonomik olarak da Eskişehirspor’dan daha sıkıntısız bir takımla oynayacağımız bu maçı kayıpsız geçersek ne olacak?

Bir kere Eskişehirspor’da özgüven biraz daha aratacak. Kısıtlı kadronun morali biraz daha yükselecek. Taraftarın desteği daha da artacak. Ve en önemlisi şehrin Eskişehirspor’a bakışı biraz daha değişecek. Şimdi çoğunluk Gazişehir Gaziantep maçını çantada keklik görüyor. Halbuki gerçek hiçte öyle değil. Gazişehir takımı Gaziantep gibi değil. Arkasında her türlü yerel ve genel yönetimin desteği olan, sezon başında ligin en deneyimli isimlerinden oluşan bir kadronun devre arası transfer döneminde takviye edilmiş olmasını göz ardı etmemek gerek. Birde başında Erkan Sözeri gibi deneyimli bir teknik adam olunca oynamadan maçı kazanmak hiç mümkün değil.

+++

SÖZ BÜYÜK TARAFTARIN

Bugün günlerden Çarşamba ve mesai günü. Maçın başlama saati ise 16.00. Nereden baksanız taraftar açısından sıkıntılı bir durum söz konusu. Böyle olunca tribün desteği yeterli sayıyı bulabilir mi? Burası Eskişehir insanların tek umudu, yarınlara dair beklentisi, mutluluk kaynaklarının en önemlilerinden birisi Eskişehirspor. Böyle olunca yine de fırsat bulan hemen herkesin maça gelebileceğini düşünüyorum. TFF 1. Lig’in marka değeri en yüksek takımı Eskişehirspor. Kadro değerinden değil marka değerinden bahsediyorum. İşte bu sebeple maç saati belki bir veya iki saat daha ileriye alınabilir miydi? Ama ben yinede Eskişehirspor taraftarından çok ümitliyim. Yine de tribünlerdeki destek azımsanmayacak kadar güçlü olacaktır. Söz artık büyük taraftarda…

+++

AĞIR SINAV YÜCEL HOCANIN

Daha önce yazdım Yücel İldiz değerli bir futbol adamı ve özellikle TFF 1. Ligin ruhunu en iyi bilen isimlerden birisi. Çalıştırdığı takımların bugüne kadar hep hedefleri oldu. Eskişehirspor ile ilgili düşüncelerini biliyoruz. Yücel hoca diyor ki “saha içinde saha dışında kulübü yeniden yapılandırmak için çalışıyoruz. Bu süreçte istikrarı yakalamak adına çaba sarf ediyoruz. Bu sebeple her maçı tek tek ele alıp oynamaya çalışıyoruz. Önemli olan sıkışık maç takviminden en az hasarla çıkarak umut ettiğimiz yere varabilmektir” diyor.

Neden değerli bir futbol adamı diyorum şimdi anladınız mı? Yani “ben profesyonelim” deyip kestirip atmıyor. “Ben parama bakarım kardeşim, elimdeki kadroda yeterli değildi zaten, şu eksiklerim vardı bu mazeretlerim vardı” demiyor.  Sadece saha içine değil, saha dışına da hakim olarak kulübe yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Yani yaşadığımız süreçte aslında en ağır yük yönetimle birlikte Yücel hocanın sırtında.

Kamuoyunun da hem hocaya hem yönetime, hem de takıma bu şartlarda yeterli desteği vermesini beklemekten başka çıkar yol yok.