Dünkü gazetemizin manşet haberinde şöyle deniliyor, “Eskişehir’de kurulu TÜLOMSAŞ Fabrikası’nın yaptığı yerli motor denizcilik sektörüne yeni bir soluk getirmeyi başardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden feribotun haziran ayı sonunda Van Gölü’nde sefere çıkacağı müjdesini verdi. Van’da konuşan Bakan Arslan, “TÜLOMSAŞ’ta Eskişehir’de yüzde yüz yerli olarak imal edilmiş, ana makinelerin Türkiye’de yapılmış olması 4 adet ana makine, ana makinelerin gücü bin 670 beygir, 4 tane bin 670 beygir ana makinamız var” diye konuştu. Yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden iki feribotun toplam maliyetinin 323 milyon TL olduğunu ifade eden Arslan, “İçinde bulunduğumuz gemi 15 Ocak itibariyle hizmet vermeye başladı. İkincisini de Haziran ayı sonu itibariyle bitirmiş olacağız. Biz bir seferde iki gemiyle yüz vagon taşıyabilir hale geleceğiz. Gemimiz bulunduğu yerde 3 noktada pervanelerin çalışması marifetiyle bulunduğu yerde dönebiliyor” dedi.”

 Haberin tekrarı gibi algılamayın Eskişehir’in büyüklüğünü potansiyelini vurgulaması bakımından tekrarda fayda var diye bilgilerin tekrarını paylaştım. Eskişehir ilklerin şehridir Eskişehir farklıdır, Eskişehir öncüdür, Eskişehir potansiyelini yeterince kullanmıyor diye boşuna yazıp çizmiyoruz. İnanıyoruz ki yerli YHT’nin de üstesinden geleceğiz, yerli hava araçlarının da… Çünkü biz Eskişehir’iz…

+++

 İLGİNÇ BİR SEÇİM HİKAYESİ

 Geçtiğimiz Pazar günü pek çoğumuzun dikkat kesilmediği ama sonucu itibariyle dikkatimizi çeken bir oda seçimi oldu. Lokantacılar Odası Başkanlığı için 3 aday yarıştı. Sedat Yakan, Bahar Bilen ve Hasan Kuzu.. Malum 40 küsur yıl oda başkanlığı yapan Abdullah Karakuş bu defa aday olmayıp çekilmişti. Seçim nasıl sonuçlanır, kim kazanır merakımız henüz sonuçlanmadı. Sandık başına giden 400’ü aşkın üye oylarını öyle bir kullandı ki şaşırmamak elde değil. Sandıktan çıkan sonuç ilginç. Sedat Yakan 140, Bahar Bilen 139, Hasan Kuzu 136 oy almış. Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan bir şey çıkmış seçimler sonucunda. Zarf sayısı toplam oy sayısından 1 eksik.  Yani Türkçe ifade edecek olursak sandıktan çıkan oylar ile sandıktan çıkan zarflar bir eksik bir fazla. Seçimin sonucu mu? Ona hakim karar verecek. Hakim bu işin içinden nasıl çıkar vallahi zor bir iş. Allah hakime kolaylık versin. O sonucu da merakla bekliyoruz.

+++

BÜYÜK YARIŞA GERİ SAYIM

Lokantacılar Odası’ndaki seçimden sonra ister istemez insanın aklına ETO ve ESO seçimleri geliyor. ETO’da seçmen sayısı bir hayli fazla, ESO’da hatırı sayılır oy kullanacak kurum ve kuruluş yetkilisi var. Lokantacılar da böyle oluyor ETO ve ESO’daki seçimler nasıl geçer meraklanmamak elde değil. ETO’da 3 aday yarışacak. ESO’da ise 2 aday… ETO’da ve ESO’da Meslek Komite üyelerinin seçimi sonucu belirleyecek. Bu sebeple meslek komitelerinde hummalı bir mücadele var. Buralarda seçimler son ana kadar heyecana sahne olacak.  Şunun şurasında 3 hafta sonra odalardaki seçimlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Sonuçta insan şöyle diyor “Kim kazanırsa kazansın Eskişehir kazansın!”  Daha net ifadelerle temennim, “Kırmadan, dökmeden, dostluk köprülerini atmadan” şu seçimleri dileriz kazasız belasız atlatırız. Öyle olması gerekir. Zira seçilende, seçilmeyende bu şehrin insanı olacak.