3 yıldır işsiz vatandaş Murat Eker, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’la görüşebilmek için saatlerce Valilik binası önünde bekledi. Ayyıldız’la görüştüğünü ve 2,5 ay sonra gel dediğini ifade eden Murat Eker, büro memurlarına tepki gösterdi.

Dün sabah 08.00’den beri Valilik önünde beklediğini kaydeden Eker, gerekirse sabaha kadar burada duracağını ancak Vali ile görüşeceğini dile getirdi.

40 yaşında olduğunu ve 3 yıldır iş aramak için çabaladığını aktaran Eker, “Dün Sabah 8’den beri bekliyorum. Sabaha kadar dikileceğim burada,  aç susuz bekliyorum. Eskişehir Valisi’nin kesin ve kesin sosyal devlet anlayışı talimatı olduğuna göre insanları keyfi olarak görüştürmüyorlar” dedi.

Sorununun işsizlik olduğunu belirten Eker, “Sorun işsizlik. Vali Bey’in talimatı var. 2,5 ay önce görüştüm, gel 2,5 ay sonra dedi. Dediğim halde insanları görüştürmüyorlar. Kişilere göre insanları seçiyorlar, bakıyorlar, üstü başı düzgün, o kişileri Vali Bey ile görüştürüyorlar. Hiçbir şekilde görüşemiyorum. Sabah sekizden beri burada Vali Bey ile görüşmek için yağmurun altında bekliyorum. Sabaha kadar da dikileceğim. Vali bey ile görüşemezsin diyorlar. Biz karar veririz diyorlar. Vali Bey’in kesin talimatı var, gel dedi. Herkese kapım açık dedi, kulaklarımla duydum” ifadelerini kullandı.

Ramazan dolayısıyla oruçlu olduğu için uzun saatler sonucu beklerken fenalaşan Eker ardından 112 Acil servisi arayarak ambulansta tedavi altına alındı. 

Editör: Haber Merkezi