Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, kısa bir süre önce yönetimdeki beş isim ile birlikte partisinden istifa etmişti.

Partinin iki numaralı ismi Sayın Usluer’in istifası, Eskişehir özelinde olduğu gibi ülke genelinde de şok etkisi yaratmıştı.

Sayın Usluer’in istifasının üzerinde daha bir buçuk ay geçmemişti ki bu sefer de partinin Eskişehir İl Başkanı  Baki Dündar’ın, İl Başkanlığı görevinden ve Memleket Partisi üyeliğinden istifa ettiğine tanık olduk.

Yaşanan bu süreci MEMLEKET PARTİSİ’NDE YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR… başlığıyla köşemizde ele almıştık.

***

İl başkanlığından istifa eden Baki Dündar, Memleket Partisi’nde ilk günlerdeki heyecanın, isteğin ve azmin parti örgütlerinde kalmadığını ifade etti. İstifa sürecinde, daha önce partiden istifa eden Prof. Dr. Gaye Usluer’in bir telkini olmadığını da ifade eden Dündar, “Memleket Partisi’nin “hareket” olarak başladığı günden bu güne gelindiğinde ilk günlerdeki heyecanın, isteğin ve azmin Parti Örgütlerinde kalmadığı kanaatimin oluşması gelmektedir” dedi.

Tüm bunlarla birlikte Genel Başkan Muharrem İnce’den randevu alamamasının istifa sürecini hızlandırdığını ifade eden Baki Dündar, basın açıklamasında belirttiğim ana başlıkları görüşüp fikrini almak istesem de Sayın Genel Başkanın randevu vermemiş olması da istifa kararımı hızlandırmıştır” ifadelerini kullandı. 

***

Evet efendim Baki Dündar’ın istifa kararına yönelik gerekçeleri bu şekilde.

Öncelikle bir konunun altını çizmekte fayda var: İstifa kararı sonrasında yönelttiğimiz tüm soruları, oldukça net bir şekilde yanıtlayan Baki Dündar’a teşekkür etmek boynumuzun borcu.

Baki Dündar istifaya kararını asıl gerekçe olarak partisinde heyecan, istek ve azmin kalmamasını öne sürüyor ki bu gerekçesinde hiç de haksız sayılmaz…

Bir diğer yandan ise aldığı kararda Gaye Usluer’in bir etkisinin olmadığını ifade ediyor.

Aslına bakarsanız alınan kararda dolaylı olarak Gaye Usluer’in etkisinin olduğunu düşünenlerdenim. Sayın Usluer partisinden ayrılmamış olsaydı, muhtemelen Baki Dündar’ı istifaya götüren gerekçeler de oluşmayacaktı.

Bir diğer konu ise Sayın Dündar’ın, Genel Başkan Muharrem İnce’den randevu alamaması ve bu durumun istifa sürecini hızlandırması.

Yaşanan bu durumun siyasi teamüllerin oldukça dışında olduğu muhakkak.

Eskişehir gibi önemli bir şehrin İl Başkanı, Genel Başkan’dan randevu alamayacak?.. Üstelik sözü edilen parti, İktidar Partisi ya da Ana Muhalefet Partisi de değil.

Haddizatında bu duruma Baki Dündar’ın istifa kararında ilk sıraya koyduğu gerekçenin de bir göstergesi diyebiliriz.

Dahası efendim Memleket Parti’si kurulduğunda takvim yaprakları 17 Mayıs 2021’i gösteriyordu.

Yaklaşık 1 yıl gibi kısa sürede partide heyecan bitmişse, söylenebilecek çok da fazla söz yok.

Yorum sizlerin…

GÜNÜN SÖZÜ:

Değiş ama yavaş başla. Çünkü yön, hızdan önemlidir.

  • PAULO COELHO