Kalabak Su dağıtımında yaklaşık iki ay önce ortaya çıkan ve tam anlamıyla ‘’skandallar zinciri’’ oluşturan büyük kriz henüz giderilebilmiş değil. ‘’Kullanım dışı olması’’ gereken ve ‘’insan sağlığına aykırı’’ olduğu belirtilen damacanalarla su satışı yapıldığının tespit edilmesiyle ortaya çıkan kriz hala devam ederken Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada dayeni bir aşamaya gelindi. ESKİ Genel Müdürlüğü’nde Kalabak Su konusunda yetki ve sorumluluk sahibi olan görevliler Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldılar.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ESKİ Genel Müdürü Ahmet Şekerci, ESKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilen Suat Balcı, Satın Almadan Sorumlu Daire Başkanı Erdem Uslu, Bili İşlem Daire Başkanı Selahattin Arpacı, Kalabak Su Şube Müdürü Mesut Arslan ve Mesul Müdür Serkan Kaya’nın, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldığı öğrenildi.

9 Ekim 2020 Cuma günü tebliğ edilen ifade çağrısı üzerine Genel Müdür Ahmet Şekerci ve Satın Almadan Sorumlu Daire Başkanı Erdem Uslu’nun Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifadelerini verdikleri belirtilirken, diğer bürokratların da kısa bir süre içerisinde ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne gidecekleri öğrenildi.

 

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın derinleştirildiği de belirtiliyor. ‘’Kullanım dışı olması’’ gerektiği halde yönetmeliklere aykırı olarak piyasaya sürülen damacanalar arasında 10 yıllık damacanaların bile olması nedeniyle ESKİ Genel Müdürlüğü’nde halen görevde bulunan bürokratların yanı sıra geçmiş dönemlerde görev yapan bürokratların da soruşturma kapsamına alındığı ileri sürülüyor.

Soruşturmanın derinleştirilerek sürdürülüyor olması kamuoyunda memnuniyet yaratırken ‘’Ortada vatandaşları büyük sıkıntıya sokan, büyük boyutta kamu zararına yol açan büyük bir skandal var. En ince ayrıntılarına kadar soruşturulması ve sorumluları kimlerse hesap sorulması gerekiyor. Yönetmeliklere aykırı davranan, halkın sağlığını hiçe sayan, kamuyu büyük zarara uğratan,görev ihmalinde bulunanlar kimlerse belirlenip gereken yapılmalıdır’’ deniliyor.

Editör: Haber Merkezi